Varnost na delovnem mestu

Nezgode pri delu: vzroki in kako ukrepati

2020/06/12

Kaj menite, kaj predstavlja večjo nevarnost za vas, morski pes ali stol? Odgovor se zdi očiten, a je treba glede stola vseeno biti previden, saj je verjetnost smrti v nezgodi s stolom petkrat večja kot v srečanju z morskim psom. Veliko več ljudi se poškoduje zaradi padca avtomata za pijačo in prigrizke ali opekača kot zaradi morskega psa. Če se želite zaščititi pred nezgodami, začnite v svoji neposredni bližini, pri svojem vsakdanjem delu. Na tem mestu vam zato prikažemo, kako in s čim lahko v svojem podjetju preprečite nezgode.

Število nezgod pri delu v nemških* podjetjih se v zadnjih letih še nadalje znižuje in je v letu 2015 doseglo novo najnižjo vrednost: Po podatkih iz nemškega obveznega nezgodnega zavarovanja je bilo prijavljenih 866.056 nezgod pri delu, od tega 470 smrtnih. Nezgodna stopnja je znašala slabih 22 nesreč na 1000 redno zaposlenih. (* Tudi če so bili tu uporabljeni statistični podatki nemških podjetij, je dogajanje v Evropi povsem primerljivo).

Česa pa te številke ne razkrijejo, je naslednje: včasih je nezgoda pri delu „le“ boleč opozorilni signal brez posledic, žal pa je včasih tudi velika katastrofa za vse vpletene in podjetje. Ker težja nezgoda pogosto povzroči zaustavitve proizvodnje, prekinitve pridobivanja dohodka in negotovost med delovno silo. Nobenemu podjetju pa se ni treba kar sprijazniti s tem, da se „nesreče pač dogajajo“, temveč velja ukrepati preventivno: z zavzemanjem vodilnih za varnost pri delu ter vlaganjem časa in denarja v varnostne ukrepe.

Najpogostejše vrste nezgod pri delu in protiukrepi

Drseča tla pripeljejo do zdrsa? Redko so stvari tako preproste. Skoraj vsaka nezgoda ima številne vzroke in le splet več neugodnih okoliščin (mokra tla) in vedenje zaposlenih (raztreseno) pripelje do nezgode. V nadaljevanju vam bomo predstavili tri najpogostejše vrste nezgod in ustrezne protiukrepe.

„Nekatere panoge so preprosto nevarne“, – velja?

Ali veste, katera panoga je „najnevarnejša“ in kdo najpogosteje utrpi poškodbe? Ženske ali moški? Tveganje nezgode je močno odvisna od panoge – a ne izključno! Začnimo kar s trenutno statistiko nezgod: večina njih se trenutno primeri v gradbeništvu, sledita panogi „lesarstvo in kovine“ ter „transport in promet“. Obenem gre za panoge, v katerih dela bistveno več moških kot žensk. Zato ni več presenečenje, da se 90 odstotkov nezgod pri delu zgodi moškim.

Za najvarnejše veljajo poklici v upravi in socialnem sektorju. Razmeroma malo nezgod se primeri tudi v „pridobivanju surovin in kemični industriji". To področje je še v začetku 90. let veljalo za problematično, a so obsežni ukrepi za zagotavljanje varnosti in zdravja pri delu tu bistveno izboljšali delovne razmere. To kaže, da nobena industrija sama po sebi ni nevarna. In: varstvo pri delu dejansko zmanjšuje število nezgod pri delu!

„Mehke veščine“ za več varnosti na delovnem mestu

Ste odpravili vse točke tveganja, svoje zaposlene usposobili in ustrezno opremili? Čestitamo, izpolnili ste najpomembnejše zahteve. Ne pozabite pa na „mehke dejavnike“, ki lahko odločilno vplivajo na statistiko nesreč.

  • Postavite si merljiv cilj. Raje kot na nespecifično „zmanjšanje nezgod pri delu“ gre ciljati na določene številke v določenem časovnem obdobju – in prilagoditi ukrepe, če cilj ni dosežen.
  • Glejte skorajšnje incidente kot priložnost. Kadar se nekaj „znova dobro izide", ni dovolj, da se zahvalite svojemu angelu varuhu. Prav tako dokumentirajte skorajšnje incidente in jih obravnavajte kot spodbudo za začetek izboljšav.
  • Spodbujajte kulturo napak: spodbujajte svoje zaposlene, da poročajo o nevarnostih in skorajšnjih incidentih ter o kršitvah varnostnih predpisov s strani drugih. Ustvarite ozračje, v katerem je mogoče odpraviti nepravilnosti, hkrati pa ohraniti glavni cilj – operativno varnost – v središču pozornosti.
  • Verjemite v to, kar počnete. In obratno. Podjetja pogosto na papirju sprejmejo ukrepe za zmanjšanje tveganja nezgod, a v njihovo učinkovitost ne verjamejo niti njihovi lastni vodje. Raziskave so pokazale, da ti ukrepi v glavnem ne vodijo do izboljšav. Tedaj je skrajni čas, da podvomite v svoj pristop ali pa morda zaposlene le bolje seznanite z novimi preventivnimi ukrepi.

In če niti to niso zadostni razlogi za celovito varnost pri delu: varne in zdrave delovne razmere ne le preprečujejo nezgode, temveč tudi krepijo motivacijo, produktivnost in zadovoljstvo pri delu.

Preprečevanje delovnih nezgod wt$
Preprečevanje delovnih nezgod mg$

Stopite v stik z nami!

Za dodatne informacije smo vam vedno brezplačno na voljo.