Embalaža in odprema

Vse je odvisno od embalaže. Izkušnje to že dolgo potrjujejo. Prav tako profesionalci. Dobra kakovost se namreč kaže povsod, tudi pri izbiri embalažnega materiala. Blago za odpremo mora biti vedno popolno zapakirano in dobro zaščiteno, na njem ne sme biti vdrtin, prask in drugih poškodb. Potem je odvijanje še bolj zabavno!

Embalažni material: popolna simbioza zaščite in učinkovitostiPri embalažnem materialu je najpomembneje, da zagotavlja varen prevoz blaga. Vedno pogosteje pa se govori tudi o učinkoviti logistični funkciji embalaže. Z dobro premišljeno izbiro embalaže si lahko prihranite visoke stroške. Svetovali vam bomo, kako si lahko z našimi izdelki pri tem pomagate.Kako naj učinkovito sestavim svoj embalažni material?  1. Standardizacija ali prilagajanje? Ocenite svojo ponudbo izdelkov glede na morebitne standardne velikosti kartonov. Pogosto se izkaže, da si podjetja priskrbijo premalo različnih velikosti, zato nastanejo z dodatnim oblazinjenjem veliki dodatni stroški. Pogosto bi bilo mogoče te stroške znatno znižati že z različnimi velikostmi kartonov.

  2. Inovacije: tudi na področju embalaže se veliko dogaja v smeri razvoja varčnih in trajnostnih novosti. In to morate hitro izkoristiti v svoj prid. Naj vam damo dva primera iz naše ponudbe: kartonaste škatle za fiksiranje so že opremljene z zaščitno folijo, tako da bi bilo dodatno oblazinjenje povsem odveč. Sodobna, predhodno razvlečena raztezna folija zagotavlja, da potrebujete pri pakiranju za enako zaščito manj embalažnega materiala.

  3. Točkovna zaščita: celo pri velikem in občutljivem kosovnem blagu embalažni material ni povsod potreben. Izdelki za zaščito robov in mreže za zaščito površin varujejo izpostavljene točke, ne da bi pri tem morali celoten izdelek obdati z vato, folijo in kartonom.

  4. Kakovost materiala: morda ne potrebujete vedno najmočnejšega kartona. Preverite, ali zaradi teže svojega izdelka resnično potrebujete trenutni embalažni material ali pa bi bilo morda povsem smiselno uporabiti cenovno ugodnejšo rešitev. Več na temo močnih embalaž lahko preberete v nasvetih za nakup zložljivih škatel iz valovitega kartona.

  5. Organizacija dela: pogosto pozabljamo, da vsak postopek pakiranja poteka med delovnim časom. Zato lahko veliko prihranite že, če omogočite učinkovitejše pakiranje. Največkrat se vse skupaj začne že pri malenkostih, kot so uporaben žebljalnik in odvijalniki za lepilne trakove. Če sodi odpošiljanje med vaša vsakodnevna opravila, seveda ne smete pozabiti na kakovostne naprave za napenjanje in pritrditev za strokovno ovijanje.


Splošen nasvet za učinkovito nabavo embalažnega materiala se glasi: na kratko podvomite o vseh vidikih in se pozanimajte o nadomestnih možnostih. Kajti skoraj nobenih stroškov pošiljanja ni mogoče zmanjšati tako enostavno kot stroškov za embalažo.Ali moram embalažni material vzeti nazaj in ga odstraniti?Pravzaprav da. V zakonodaji o preprečevanju in reciklaži embalažnih odpadkov (na kratko: zakonodaja o embalaži) je določeno, da mora podjetje, ki odpošlje paket, vzeti embalažni material nazaj in ga odstraniti.Ta predpis lahko od zdaj naprej preprosto uporabite v svojo korist: kakovosten, nepoškodovan embalažni material lahko znova uporabite in tako zmanjšate stroške za recikliranje in nakup.Kako vam lahko pomagamo?Pri nas boste našli vse od vrečk iz folije do pakirnih miz, ki bodo omogočile enostavnejše in učinkovitejše pakiranje. Ali ste vedeli, da lahko embalažo olepšamo po vaših željah? Pri nas lahko lepilni trak in ovijalne trakove opremimo z vašim logotipom ali prilagojenim potiskom. Poleg tega boste v naši ponudbi našli tudi specializirane izdelke, namenjene izjemno občutljivemu blagu za odpremo, kot sta na primer folija z zračnimi blazinicami in penasta folija ali raztezna folija. Hkrati lahko v naših nasvetih za nakup dobite veliko informacij o raztezni foliji in njeni uporabi.Za vse dodatne prošnje, želje ali potrebe se lahko obrnete neposredno na nas. Stopite v stik z nami!