Nasloni za roke

Absolutna nujnost za vsakogar, ki vsak dan po več ur sedi za pisalno mizo: nasloni za roke. Nasloni razbremenijo roke in mišice ter v idealnem primeru tvorijo podaljšek mizne površine. Le tako lahko pravilno sedite. Pri nas lahko izbirate med fiksnimi in nastavljivimi nasloni.

V kategoriji Nasloni za roke boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: bimos, EUROKRAFTpro, interstuhl, Topstar, Dauphin, meychair, Prosedia.

Znamka
Tip izdelka
Bruto cena
41
41
194
194
-
Ustrezno
Število izdelkov: 41
Nasloni za roko
Za svoje pisarniške stole lahko kupite naslone za roko. Pomemben dejavnik za varnost pri delu v pisarni je ergonomska in zdravju prijazna ureditev delovnega mesta. Glede naslonov za roke se krešejo mnenja, saj se nekaterim zdijo uporabna, spet drugim pa so v napoto. Zlasti delovna mesta s pisalnimi mizami je mogoče z ustrezno dodatno opremo prilagoditi zahtevam uporabnika. Torej lahko naslone za roko preprosto dokupite. Zlasti za vrtljive pisarniške stole so naslonjala za stole poleg koles najpomembnejša podrobnost za zdravju prijazno delo. V naši spletni ponudbi najdete za vsako različico stola primerno opremo. Nasloni za roko odločilno pripomorejo k razbremenitvi hrbtenice, preprečevanju zategnjenosti ramen in zatilja ter razbremenitvi komolcev, sploh pri delu pretežno za računalnikom pa poskusite uporabiti naslone, nastavljive po višini in širini. Tako vam bo zdravje hvaležno, da med vsakodnevnim delom skrbite zanj.

Varni pred prevračanjem in prijazni do vretenc: nasloni za rokoPoleg naslona za hrbet, ki z nastavljivostjo zagotavlja dinamično sedenje z razbremenitvijo vretenc, so nasloni za roko pomembni kot zaščita pred prevračanjem. Zlasti vrtljivi stoli morajo prestreči nastajajoče sile pri nagibanju čez naslon za roko, zato so medsebojno prilagojene nastavitve vrtljivih pisarniških stolov in pisalnih miz odločilne. Predvsem, če stole uporabljajo osebe manjše rasti, nasloni za roko zagotavljajo večjo varnost pred prevrnitvijo, saj uporabnika samodejno prisilijo k sedenju na sredini. Poleg tega jih z nastavitvijo po širini pomaknete čim bližje k telesu. Roke pa je treba za približno 30 – 60 sekund sproščeno pustiti viseti za naslonom za roko, s čimer sprostite ramena. Zatem komolce upognite za 90°, nato višino naslonov za roko nastavite tako, da bodo podlakti sproščeno naslonjene nanje. Glede na to referenčno vrednost nato nastavite višino mize, saj naj bi naslonjala za roko predstavljala podaljšek mizne površine.