Znamka
Tip izdelka
Višina [mm]
482
482
2315
2315
-

Omare za nevarne snovi

Ali ste pri svojem delu v stiku s kemikalijami, strupi in laki, z vnetljivimi in vodi škodljivimi tekočinami? Tovrstne nevarne snovi lahko zanesljivo skladiščite v omarah za nevarne snovi. Pri nas imamo ustrezno vrsto omare za vsako potrebo, od omare za okolju prijazno skladiščenje ali omare za kemikalije do omare za plinske jeklenke. Izberite takšno, ki je primerna za vas!

V kategoriji Omare za nevarne snovi boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: asecos, EUROKRAFTpro, Justrite, CEMO, EUROKRAFTbasic, QUIPO.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 164
Pogled:

Omare za nevarne snovi: varno skladiščenje brez skrbiV bistvu niti ne potrebujemo takšnega števila predpisov in zakonov, da bi vedeli, da je treba nevarne snovi v podjetju shranjevati posebej previdno in varno. To velja še zlasti takrat, ko želite v delovnih prostorih shranjevati vnetljive, jedke, vodi škodljive ali strupene snovi, da bodo zaposlenim vedno na razpolago. Za te primere predstavljajo omare za nevarne snovi KAISER+KRAFT najvarnejšo in s predpisi skladno rešitev.Kateri predpisi veljajo za omare za nevarne snovi?Pri delu z nevarnimi snovmi v podjetju veljajo naslednji predpisi na evropski ravni, ki urejajo nadrejene zahteve za omare za nevarne snovi, omare za okolju prijazno skladiščenje in varnostne omare ter delo z nevarnimi snovmi. To so:


 • Direktiva o minimalnih varnostnih in zdravstvenih zahtevah za uporabo delovne opreme delavcev pri delu

 • Direktiva o nevarnih snoveh

 • Zakon o varnosti in zdravju pri delu

 • Zakon o gospodarjenju z vodami


Za ognjevarne skladiščne omare poleg tega veljajo še:


 • Standard EN 14470-1

 • Predpisi za skladiščenje vnetljivih tekočin v varnostnih omarah


Za varnostne omare za shranjevanje tlačnih plinskih jeklenk poleg tega velja standard DIN EN 14470-2. Delodajalci se morajo pozanimati tudi glede specifičnih predpisov, ki še natančneje opredeljujejo te zahteve in včasih določajo strožja merila za zahtevano protipožarno obstojnost ter prestrezno prostornino kadic v omari. Veljajo pa tudi različni tehnični predpisi.Za prvi pregled smo vam pripravili tri zbirke nasvetov:

Osnove teh predpisov so vedno enake: varnostne omare ter omare za okolju prijazno skladiščenje in nevarne snovi morajo biti pri izbiri materiala in opreme obvezno prilagojene nevarnostni stopnji snovi in na ustrezen način urejati dostop do njih.Kakšno opremo imajo kakovostne omare za nevarne snovi?Pri podjetju KAISER+KRAFT vam ponujamo široko paleto različnih varnostnih omar in omar za nevarne snovi, ki ustrezajo zahtevam za posamezne snovi: • Ognjevarne omare za nevarne snovi z različno visoko stopnjo protipožarne obstojnosti (FM, tip 15, tip 30, tip 90)

 • Omare za kemikalije za shranjevanje vodi škodljivih in/ali strupenih snovi z ustreznimi policami in priključki za odzračevanje

 • Omare za okolju prijazno skladiščenje tekočin v majhnih posodah v delovnih prostorih

 • Ognjevarne varnostne omare za sode tipa 90

 • Omare in odlagališča za jeklenke s tekočim plinom ter omare za tlačne plinske jeklenke G 90 za posebne zahteve glede skladiščenja, tudi tekočin v rezervoarjih, posodah in sodih

 • Posebne omare za okolju prijazno skladiščenje na prostem EUROKRAFT, ki so trenutno na voljo samo pri nas


Na straneh z izdelki lahko s pomočjo navedenih piktogramov po GHS, standardov DIN in atestov hitro preverite, ali je posamezen izdelek primeren za določeno snov. Kljub temu je vedno priporočljivo, da pred nakupom natančno preučite zakone – tudi glede dovoljenja za določen tip omare v vaši državi.Zagotavljanje varnosti pri omarah za nevarne snovi in okolju prijazno skladiščenje ne obsega samo odpornosti proti učinkom določenih snovi, temveč se nanaša tudi na zavestno uporabo, ki je mogoča samo za pooblaščene osebe. To na primer zagotavljajo: • Prestavljive vstavne police za različne posode ter varnostne in transportne posode

 • Vstavne police z varovalom pred izvlekom in prevračanjem

 • Varnostne ključavnice, vrata deloma s samodejnim zapiranjem v primeru požara, deloma tudi možnost vključitve v sisteme z glavnim ključem

 • Premišljene blokade vrat za varno vstavljanje in jemanje posod iz omare

 • Talne prestrezne kadice


Izdelki za delo z nevarnimi snovmi KAISER+KRAFTKot delodajalec imate dolžnost, da zagotovite varnost med celotnim ciklom uporabe nevarnih snovi v podjetju – vse od nabave do odstranitve. KAISER+KRAFT vam pri tem stoji ob strani z bogato ponudbo izdelkov in storitev.Upoštevali smo vse podrobnosti, od prestreznih kadic do premišljenih omar za nevarne snovi in druge nepogrešljive opreme. Za izredno visoke zahteve glede varnosti v laboratorijih pa smo sestavili nasvete za načrtovanje laboratorijske opreme.Poleg tega za izbrane omare za nevarne snovi ponujamo dodatne storitve, ki vam bodo v pomoč pri delu z nevarnimi snovmi. Določene omare brez doplačila dostavimo do mesta uporabe, neposredno na predvideni prostor postavitve, tako da vam ni treba skrbeti za prevoz.O teh prednostih za kupce pri podjetju KAISER+KRAFT in seveda o naši ponudbi omar za nevarne snovi vam z veseljem svetujemo tudi osebno.