Znamka
+
Dolžina
+
Izvedba
+

Obvladovanje razlitja

Zajezitev ter identifikacija, zbiranje in odstranjevanje tekočin. Zlasti, če gre za razlite nevarne snovi, velja naslednje: kar je treba zavreči, je pač treba zavreči. Varno in okolju prijazno. Naša bogata izbira absorpcijskih sredstev za vsak primer nudi pravo rešitev.

V kategoriji Obvladovanje razlitja boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: PIG, Justrite, QUIPO.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 219

Veziva – vpojne krpe in druga absorpcijska sredstvaČe pride v laboratoriju in delavnici do razlitja, ni mogoče kar sedeti križem rok. Veliko olj, baz ali kislin namreč škodi ljudem in okolju. Zato je strokovno obvladovanje razlitij pomembno pri delu z nevarnimi snovmi v vseh obratih v različnih panogah. Pri podjetju KAISER+KRAFT boste našli vse, kar potrebujete, da lahko v vsaki situaciji prestrežete razlitje.Preprečevanje in ukrepanje – dva stebra obvladovanja razlitijKot vsi vemo, je vedno bolje preprečiti kot zdraviti. Tudi obvladovanje razlitja je v prvi vrsti namenjeno temu, da že vnaprej preprečite razlivanje tekočin po tleh, čemur pravimo profilaktični ukrep. Če kljub temu nekaj tekočine steče mimo, je treba nevarne snovi hitro in v celoti prestreči oziroma odstraniti, preden povzročijo večjo škodo.V obeh primerih potrebujete pravo absorpcijsko sredstvo. Tega dobite pri nas v različnih izvedbah, od enostavnih vpojnih krp do kompletno opremljenih premičnih postaj za pomoč v sili.Vpojne krpe za vsake priložnosti – zelo vpojne in vsestranskeVpojne krpe so pri obvladovanju razlitja ključnega pomena. Po videzu sicer krpe niso nič posebnega, imajo pa izjemno moč. Ena krpa velikosti 40 x 50 cm lahko vpije do en liter olja. S tem se ne more primerjati nobena papirnata brisača. Zelo vpojne krpe, ki ne puščajo vlaken, so odlično zasnovane za oblaganje površin z namenom preprečevanja ali za hitro in popolno odstranjevanje razlitih tekočin. Poleg tega so primerne za čiščenje občutljivih strojev, orodja in naprav.Katera krpa je primerna za kaj, je razvidno iz njene barve:


  • Rumene so primerne za kemikalije.

  • Modre uporabljamo za olja.

  • Sive so namenjene različnim tekočinam (vključno s šibkimi kemikalijami).


Različne barve so ključnega pomena tudi pri odstranjevanju.Pri tem je vse odvisno od jakosti in sestave krpe. Večslojne, razprte krpe so še bolj zmogljive kot enoslojne ali ojačene različice. Želite vedeti povsem natančno? V naših nasvetih za nakupovanje vpojnih krp in razdelku s pogostimi vprašanji bosta na to temo izvedeli vse o lastnostih in namenski uporabi vpojnih krp. In ker je praksa pomembnejša od teorije, lahko naročite

brezplačen vzorec krpe

.Če želite stroje, naprave ali druge vire nevarnosti prekriti z vezivi, so sesalne cevi še boljša izbira od enostavnih vpojnih krp. Poleg tega boste pri nas našli:


  • vpojne blazine za absorbiranje velikih vodnikov in kot preventiva za polaganje pod vodi in stroji, iz katerih kaplja

  • platna za prestrezanje razlitja, povezanega s kapljanjem tekočin iz streh, cevi ali vodnikov

  • pohodne podloge iz vpojnih krp različnih debelin z neprepustno folijo ali brez nje

  • prilagodljive prestrezne kadice za praznjenje in prečrpavanje sodov z nevarnimi snovmi

  • absorpcijske koncentrate in vezne granulate za posipanje, ki so idealni za površinska razlitja in oljne sledi

  • tračne odstranjevalce za odstranjevanje odvečnega olja v rezervoarjih hladilnih maziv, industrijskih sistemih, obdelovalnih in kemičnih kopelih itd.

  • izdelke za skladiščenje nevarnih snovi, kot so prestrezne kadice ali omare za nevarne snovi


S kompleti za ukrepanje v sili ob razlitju ste pripravljeni na vseNamesto posameznih izdelkov so pri podjetju KAISER+KRAFT na voljo kompleti za ukrepanje v sili ob razlitju, ki vsebujejo absorpcijska sredstva v različnih izvedbah in dodatno opremo. Pri tem zajema ponudba vse od majhnih kompletov v priročnih torbah do pomičnih postaj za pomoč v sili. Prednost: tako imate v nujnem primeru vse na dosegu roke. Od krpe in veznega granulata do rokavic. Brez dolgotrajnega iskanja.