Tematski svet trajnost

Tema trajnosti nas obdaja povsod. Ob obilici možnosti mnogi sploh ne vedo, kdaj točno bi si začeli prizadevati za večjo trajnost. Eden od možnih odgovorov je: zdaj.

Lotite se stvari in jih preprosto opravite. Na primer z nakupom dobrih izdelkov in dobrimi storitvami. Dober nasvet je pri nas vedno vključen In le tako je prav – oziroma le tako lahko poskrbimo za dobro rešitev.

Merljivi trajnostni standardi z oceno Enkelfähig Score.

Naš trajnostni svet 367

Pristopamo Enkelfähig. Z bistrimi glavami, pametnimi idejami ter trajnostnimi in visoko zmogljivimi rešitvami se po najboljših močeh trudimo za prihodnost, v kateri je vredno živeti in za katero si želimo, da bi v njej odraščale prihodnje generacije. V ta namen zavestno posvečamo pozornost temu, katere izdelke ponujamo, kako so izdelani in kdo jih dostavlja. Konkretno to za vas pomeni, da lahko v naši ponudbi pričakujete številne izdelke, ki so Enkelfähig in so označeni z oceno Enkelfähig Score.

S pomočjo ocene Enkelfähig Score zagotavljamo večjo preglednost portfelja izdelkov in tako ocenjujemo tri osnovne stebre: okoljsko prijaznost, ekonomsko učinkovitost in družbeno sprejemljivost za vsak posamezen izdelek. Tako lahko okolju prijazne izdelke še lažje prepoznate že na prvi pogled.

Skupaj za svet, v katerem je vredno živeti: projekti naših strank

Dolga življenjska doba + recikliranje

Naš trajnostni svet 640

Projekt Vishay Electronic

 • Prilagodljivo, razširljivo po potrebi
 • Boljša sposobnost načrtovanja prihodnjih potreb
 • Potrebne komponente je mogoče kadar koli dokupiti
 • Stari regali so bili ponovno uporabljeni
 • Popravilo na mestu samem

Recikliranje

Naš trajnostni svet 640

Projekt Diakonie Ruhr Werkstätten

 • Za dela, pri katerih je potrebno posebno zagotavljanje pomoči, je bil ustvarjen ločen prostor
 • V ta namen je bila stara pisarna v hali razstavljena in ponovno sestavljena
 • Kompetence na področju svetovanja v zvezi s predpisi o varnosti in zdravju pri delu
 • S sanacijo je bilo mogoče prihraniti površine in gradbene materiale

Naš trajnostni svet ler

„O trajnosti je mogoče veliko govoriti. Ni pa treba. Lahko se tudi preprosto lotite dela!“

Lisa Blumenstock
Odgovorna oseba za trajnostni razvoj v podjetju kaiserkraft

Dobro in trajnostno nakupovanje je lahko tako enostavno.

Naš trajnostni svet 367

Trajnostne alternative v trgovini Enkelfähig

 • Vse večja ponudba trajnostnih izdelkov
 • Označeno z Enkelfähig Score
 • Trajnostnejša alternativa v nakupovalni košarici
Naš trajnostni svet 367

Vzdržljiva oprema za transport

 • Robustna konstrukcija za dolgo življenjsko dobo
 • Preprosto vzdrževanje poveča učinkovitost opreme
 • Zmanjšanje teže z uporabo lahkih materialov in novih načinov konstrukcije
 • Uporaba materialov iz odgovornih virov
 • Zmanjša potrebo po nadomestnih delih, novih nabavah
Naš trajnostni svet 367

Visokokakovostna oprema za delavnice

 • Trdna konstrukcija zmanjšuje potrebo po novih nabavah
 • Dolga življenjska doba in zato daljše obdobje uporabe
 • Preprosto vzdrževanje in možnost popravila
 • Zagotavlja učinkovito in produktivno delovno okolje

Skupaj lahko opravimo vsako delo

Storitve: morda se sliši malce banalno, vendar dobre storitve resnično naredijo razliko, in sicer ne le z vidika zadovoljstva strank, temveč tudi z vidika trajnosti. Dobro je, da izpolnjujemo oboje. Preprosto nam predložite svoj „seznam želja glede storitev“ in poskrbeli bomo za to.
Naš trajnostni svet ler

Originalni nadomestni deli

Naši originalni nadomestni deli so izdelani z najsodobnejšimi proizvodnimi tehnikami in tako ponujajo visoko kakovost, natančno namestitev in dolgoročno varnost skozi celotno življenjsko dobo. Vključujejo hitro dostavo in hitro montažo.

Vaše trajnostne prednosti
Z zagotavljanjem originalnih nadomestnih delov lahko na primer zamenjate okvarjene komponente, namesto da bi zamenjali celoten izdelek. S tem se zmanjša poraba virov in odpadkov ter podaljša življenjska doba izdelka.

Naš trajnostni svet ler

Storitev montaže na zahtevo

Naš koncept storitev se razteza do vas in še malo dlje. Na vašo željo lahko prevzamemo tudi montažo vaših naročenih izdelkov v pisarni, delavnici ali skladiščnem prostoru: npr. pisarne v hali, skladiščne police ali družabne prostore. Naši strokovnjaki profesionalno in čisto sestavijo police, omare, delovne mize in še veliko več – navsezadnje nihče ne pozna naših izdelkov bolje kot mi.

Vaše trajnostne prednosti
Pravilna montaža
zagotavlja optimalno uporabo in preprečuje prezgodnje poškodbe. Pravilno odlaganje odpadne embalaže omogoča predelavo dragocenih materialov in preprečuje okolju škodljivo odlaganje.

Naš trajnostni svet ler

Popravila

Kljub visoki kakovosti izdelka napak žal ni mogoče vedno izključiti. Ker pa pokvarjeno ni nujno povsem neuporabno, z veseljem popravimo tisto, kar dejansko ni več funkcionalno. In če popravilo ni več smiselno, vam bomo z veseljem ponudili alternativni izdelek. Več informacij najdete tukaj.

Vaše trajnostne prednosti
Popravite jih, namesto da jih zavržete: Kar je pokvarjeno, vržemo kar proč? Raje počakajte trenutek. V mnogih primerih je stvari mogoče popraviti in pogostokrat se popravilo izplača. Preberite tukaj.

Izdelki z dolgimi garancijskimi roki

Izdelki iz recikliranega materiala ali za recikliranje

EcoVadis in kodeks ravnanja dostavljavcev

Kako poskrbite za bolj trajnostno dobavno verigo? Kako se odzvati na zahteve strank po večji preglednosti okoljskih, družbenih in gospodarskih vidikov v dobavni verigi?

Preprosto začnite z delom. To nam je uspelo že leta 2013! Danes smo s certifikatom EcoVadis in kodeksom ravnanja dobaviteljev pionirji in vzorniki v panogi.

Šele leta 2022 smo dosegli najvišjo oceno na področju dela in človekovih pravic ter trajnostnega naročanja in že drugič prejeli zlato medaljo certifikata EcoVadis. Mimogrede, leta 2019 smo prvič prejeli zlati certifikat, leta 2017 pa srebrnega. Ta rezultat nas uvršča med 3 % najboljših izvajalcev in 1 % najboljših v panogi.

Zelo smo zadovoljni, da je naša prizadevanja za trajnostno poslovanje ponovno pozitivno ocenila nevtralna stran. Ocene trajnosti nam pomagajo pri nenehnem izboljševanju na področjih okolja, delovnih pogojev, poslovnega ravnanja in dobavne verige. Na ta način skupaj ugotavljamo možnosti za izboljšave in hkrati spodbujamo zaupanja vredno in pregledno sodelovanje.

Tako smo lahko prepričani, da imamo najboljše dobavitelje za nas. In najboljše za vas: na nek način prek nas sodelujete z okoljsko ozaveščenimi dobavitelji. In če ta točka sovpada z vašo strategijo družbene odgovornosti podjetij, lahko rečemo le: terna.

Naš trajnostni svet 046

Imate še kakšna vprašanja?

Potrebujemo nov svet dela, ki bo dober za zaposlene in še boljši za podjetja. Fleksibilna in prilagodljiva delovna mesta in prostori vas lahko že danes usmerjajo k temu cilju.

Z ustrezno opremo ter koristnimi nasveti in informacijami vam bomo z veseljem osebno pomagali.

080 1037

office@kaiserkraft.si