Znamka
Višina [mm]
112
112
1220
1220
-
Dolžina

Sesalniki, sesalniki za mokro sesanje

Naši sesalniki ne odstranjujejo samo prahu. Nudimo vam sesalnike za mokro in suho sesanje ter sesalnike za industrijsko čiščenje. Sesalniki z dodatno močjo, prostornino in za večjo čistočo.

V kategoriji Sesalniki, sesalniki za mokro sesanje boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: Kaercher, Sprintus, starmix, EUROKRAFTpro, Bosch.

Najbolj prodajano
Število izdelkov: 95
Pogled:

Sesalniki in sesalniki za mokro sesanje: nova opredelitev temeljitostiUporaba klasičnega sesalnika je po svoje smiselna tudi v podjetju, vendar ima takšen model morda premalo funkcij in ni dovolj zmogljiv. Poleg tega naši industrijski sesalniki in sesalniki za mokro sesanje ne dokazujejo svoje moči le na tleh, ampak skrbijo tudi za temeljito odstranjevanje problematičnih ostankov in prahu.Kakšne so prednosti sesalnikov in sesalnikov za mokro sesanje v industriji?Vsi naši modeli za uporabo v industriji se lahko uporabljajo kot klasični sesalniki za tla, s katerimi je možno odstraniti običajno umazanijo s preprog ali trdih tal, a so poleg tega zaradi boljše funkcionalnosti kos tudi večjim izzivom:  • Večja sesalna moč kot pri modelih za uporabo v gospodinjstvu, kar omogoča čiščenje večjih in bolj umazanih površin.

  • Kakovostni sestavni deli za dolgotrajno uporabo zagotavljajo možnost vsakodnevne intenzivne, neprekinjene uporabe.

  • Večja zmogljivost čiščenja zaradi posebnih filtrov za umazanijo, ki nastaja v industriji in obrti.

  • Gladko tekoča kolesa, daljši kabel in cevi ter pomična izvedba zagotavljajo izjemno mobilnost z velikim dometom.


Modeli s funkcijo za mokro sesanje lahko poleg tega posesajo tudi tekočine, ki lahko na gradbiščih ali v podjetju ogrožajo varnost ljudi. Pri teh kombiniranih modelih je preklop s suhega na mokro sesanje povsem preprost.Kdaj potrebujem sesalnik za mokro sesanje in kdaj sesalnik za suho sesanje?V naših napotkih za izbiro sesalnika in razredi prahu lahko preberete, zakaj morate pri izbiri prave naprave temeljito razmisliti o uporabi in svojih potrebah.V grobem so sesalniki za mokro sesanje namenjeni sesanju tekočin, sesalniki za suho sesanje pa so zasnovani za sesanje različnih vrst prahu. Pri kombiniranih napravah je možno uporabljati vse funkcije, in sicer s preprostim preklopom brez zamenjave filtra in z nastavki iz dodatne opreme.Filter oz. celotna filtrirna naprava določa, katere razrede prahu, velikosti delcev ali tekočinske sestave lahko sesalnik dejansko posesa. Značilni primeri so:  • Ostružki, ki se pojavljajo skupaj s tekočinami, ki vsebujejo olje, posesate s sesalnikom za ostružke, ki lahko loči trdne snovi od tekočin.

  • Za pepel in druge delce finega prahu potrebujete sesalnik, ki ima veliko filtrsko površino, filter z veliko zmogljivostjo ločevanja in posebne lastnosti, če boste s sesalnikom sesali zdravju nevarne ali eksplozijsko nevarne prašne sestave.

  • Za velike kose umazanije in velike delce ste potrebna predvsem velika zmogljivost in velika prostornina prestrezne posode.

  • Za tekočine potrebujete prilagojen sesalnik za mokro sesanje, zasnovan za nevtralne tekočine in tekočine, ki vsebujejo kemikalije ali olja.


Kakšna je naloga HEPA-filtra?HEPA-filter (High Efficiency Particulate Air) se je izkazal za pomemben sestavni del vsakega sesalnika. Pri uporabi v zasebnem okolju gre za vezavo in filtriranje peloda in alergenov iz zraka. Pri čiščenju v industriji pa filter skrbi za to, da prepreči vdihovanje obremenjujočega finega prahu.V standardu EN ISO 14644 so navedeni različni razredi filtriranja, v skladu s katerimi je HEPA-filter razvrščen glede na različne potrebe. Vsak filter v industrijskem modelu izpolnjuje te zahteve in je v idealnem primeru dodatno kombiniran s predhodno separacijo. Na ta način se podaljša življenjska doba filtra in preprečuje, da bi filter prišel v stik s tekočinami.Uporabna dodatna funkcija „samodejnega čiščenja filtra'' je označena na podatkovnih listih ustreznega modela s piktogramom, ki je pojasnjen tudi v naši razlagi pojmov o industrijskem čiščenju.Z veseljem vam bomo osebno svetovali glede naših sesalnikov znamke Starmix ali EUROKRAFT in vam pomagali pri izbiri.