Ustrezna uporaba in vzdrževanje zunanjih površin – tako vam bo uspelo!

2020/06/19

Dan za dnem hodimo po njem, a mu običajno ne posvečamo veliko pozornosti: to je zunanje območje podjetja. Vseeno v sebi skriva številne možnosti: zunanje območje je odgovorno za prvi vtis o vašem podjetju in prispeva k dobremu počutju zaposlenih.

Veliki koncerni so zgled, kako lahko zasnujemo sodobne površine na prostem: podjetji Microsoft in Amazon sta postavili sejne sobe v hišicah na drevesih, podjetje Facebook pa je ustvarilo strešni vrt za svoje zaposlene, na katerem lahko delajo ali si odpočijejo. Takšni velikopotezni projekti seveda niso povsem realistični za mala in srednje velika podjetja, vendar pa lahko tudi z manj vložka kar najbolje izkoristite potencial zunanjih površin.

V tem prispevku boste izvedeli, kakšne so prednosti pravilno uporabljenega zunanjega območja, kateri so štirje načini uporabe zunanjih površin in katere varnostne vidike morate upoštevati. Poleg tega smo vam pripravili kontrolni seznam, kako v vseh letnih časih pravilno vzdrževati okolico podjetja.

Odkrijte polni potencial zunanjih površin.

Dobro vzdrževane in urejene zunanje površine so več kot le lep dodatek k pisarniškim prostorom. Privlačna okolica na številne načine koristi podjetju:

Profesionalni videz podjetja

Zunanje površine so prvo, kar stranke in poslovni partnerji vidijo pri obisku podjetja. Pozitiven prvi vtis prispeva k vaši podobi profesionalnega in zaupanja vrednega poslovnega partnerja.

Prostor za sprostitev zaposlenih

Da bi vaši zaposleni lahko učinkovito delali, potrebujejo ustvarjalne odmore. Zelene zunanje površine so idealen kraj, kjer si lahko med odmorom za kosilo napolnijo baterije. Študije so potrdile, da že krajše zadrževanje v naravi dokazano zmanjšuje stres.

Razširitev pisarniških prostorov

Ste kdaj razmišljali o tem, da bi sestanke ob lepem vremenu preselili na prosto? Novo okolje in svež zrak spodbujata ustvarjalnost.

4 načini, kako bolje izkoristiti zunanje površine.

Za vse vrste zunanjih površin, pa naj gre za teraso, balkon ali zelenico, obstajajo različni načini uporabe in ustvarjalnega oblikovanja. Tukaj so naše zamisli, kako jih najbolje izkoristiti:

Prostor za sedenje

Na zunanjih površinah ne smejo manjkati praktični prostori za sedenje, ki jih zaposleni lahko uporabljajo za malicanje ali sestanke. Še posebej so primerne sedežne garniture z vgrajeno mizo. Če imate radi bolj domačno vzdušje, lahko namestite viseče mreže ali ležalnike, kar bo zagotovilo sproščene odmore med delom.

Zelenje

Pogled na zelenje vedno deluje sproščujoče. Zato bodite velikodušni pri zasaditvi zunanjih površin. Trate, cvetlične grede, žive meje, drevesa in grmičevje ustvarijo prijetno vzdušje. Najbolje je izbrati zimzelene, prezimne rastline, da bodo zunanje površine imele lep videz v vseh letnih časih. Zeleno območje lahko obogatite tudi z ribnikom ali vodnjakom.

Praktičnost

Zunanje površine naj ne bodo zgolj lepe, temveč tudi praktične. Če želite delati na prostem, potrebujete brezžično omrežje in električne vtičnice. Nemara lahko namestite celo belo tablo. Ali se veliko zaposlenih vozi v službo s kolesom? V tem primeru potrebujete stojala za kolesa ali nadstrešek. Brez košev za smeti in pepelnikov za kadilce tudi ne bo šlo.

Druženje

Ni treba, da se zaposleni družijo vedno samo v lokalih. Zunanje območje je idealen kraj za dogodke po službi, ki v sproščenem vzdušju povežejo vašo ekipo in krepijo občutek skupnosti. Kaj mislite o večeru s peko na žaru ali družabnimi igrami? Poleg lahko povabite tudi družine zaposlenih.

Tako bodo zunanje površine varne in urejene.

Vaše zunanje površine bodo prišle do polnega izraza samo, če jih boste redno urejali in vzdrževali. Da boste s skupaj z zaposlenimi lahko brez zadržkov uporabljali površine na prostem, morate upoštevati nekaj varnostnih vidikov:

Kako pravilno skrbeti za zunanje površine v vseh letnih časih.

Vsak letni čas prinaša drugačne izzive pri vzdrževanju. Z našim kontrolnim seznamom bo okolica vašega podjetja vedno dobro vzdrževana in varna.

Ustrezna uporaba in vzdrževanje zunanjih površin mg$

Stopite v stik z nami!

Za dodatne informacije smo vam vedno na voljo.