Prihranek časa in denarja

6 nasvetov za učinkovito upravljanje skladišča

2020/08/31

Ne glede na to, ali gre za navaden prostor v kleti ali visokotehnološko halo, je skladišče materiala osrednje mesto vašega podjetja in s tem tudi eden glavnih stroškovnih dejavnikov. Vendar zlasti mala in srednje velika podjetja poleg denarja pogosto porabijo veliko ali celo preveč delovnega časa za upravljanje skladišča.


Učinkovita organizacija skladišča in z njim povezanih procesov vpliva na celotno vrednostno verigo. Zato je za uspeh bistveno, da redno preverjate upravljanje skladišča in ga po potrebi prilagodite. Cilj je ustrezno opremljeno skladišče, ki prihrani denar in čas.

Kakšne zahteve imajo MSP glede upravljanja skladišča?

Srednje velika podjetja delujejo drugače kot velike družbe, zato imajo tudi posebne zahteve glede idealnega skladišča:

  • Podjetje mora uspešno delovati z malo zaposlenimi
  • Tudi majhne površine je treba čim bolje izkoristiti
  • Treba je preprečiti nepotrebne visoke stroške zaradi skladiščenja materiala
  • Vsakodnevno upravljanje skladišča naj vzame čim manj časa


Skratka: popolno skladišče se kot dobro namazan zobnik poveže z obstoječimi procesi podjetja in ne povzroča izgub zaradi trenja. Na ta način prihranite dragocene vire, kot so zaposleni, poslovni prostori in kapital.

Učinkovito upravljanje skladišča wt$

Kaj je zares pomembno v skladišču: 6 nasvetov iz prakse.

Obstaja veliko različnih metod in pristopov za optimizacijo skladišča. Kateri pa so res pomembni za mala in srednje velika podjetja? Pripravili smo seznam najboljših nasvetov. Vse predloge lahko enostavno uresničite v malih in srednje velikih podjetjih ter z njihovo pomočjo prepoznate in izkoristite priložnosti za izboljšanje svojega skladišča.

Učinkovito upravljanje skladišča mg$

Stopite v stik z nami!

Za vsa vprašanja smo vam vedno brezplačno na voljo.