Trajnost

Trije razlogi zakaj se popravilo splača

2021/11/02

Lahko to, kar je pokvarjeno, vržemo v smeti? Raje še počakajte trenutek. V mnogih primerih se lahko stroji, transportne naprave ali talna transportna vozila popravijo in velikokrat se popravilo tudi splača. Kratko- in dolgoročno.

Tukaj si lahko preberete,

  • katere prednosti prinaša popravilo,
  • kako lahko ugotovite, če se popravilo splača ali če bi bil nakup novega izdelka primernejši in
  • kako lahko preprečite okvare.

Popravila imajo naslednje prednosti

Trije razlogi zakaj se popravilo splača wt$

Trajnost

Dokler ne bo izumljena spektakularna iznajdba, ki bo vse spremenila, je za proizvodnjo izdelka potrebna energija, predvsem, če se pogovarjamo o velikih zmogljivih strojih. Če pa zamenjate le majhne dele, prihranite energijo in material ter naredite korak v smeri trajnosti. To so v času primanjkovanja surovin in podnebne ogroženosti pomembni argumenti, ki jih lahko brez slabe vesti uporabite v komunikaciji z zunanjimi akterji. Nenazadnje stranke vedno bolj prisegajo na trajnost.

Pomembno:
Tudi, če nova naprava deluje energijsko učinkovitejše, kot njen predhodnik, je potrebno upoštevati porabo energije ob proizvodnji. Kljub večji energijski učinkovitosti naprave, je velikokrat potrebno kar nekaj let delovanja, da se ta razlika pokrije.

Trije razlogi zakaj se popravilo splača wt$

Prihranek denarja

V mnogih primerih je nakup kakovostnih naprav in opreme za proizvodnjo dvakrat dražji od popravila. Tako lahko v primeru, da se odločite za popravilo, prihranite veliko denarja.
Ampak pozor: Preverite, če se popravilo izplača tudi na dolgi rok.

Trije razlogi zakaj se popravilo splača wt$

Učinkovitost

Glede na to, kako hitro bo popravilo opravljeno, prihranite dragocen čas, v primerjavi s čakalno dobo

za novo napravo. Čas, v katerem delo ne bi moglo potekati tako, kot bi želeli. Seveda pa je v tem primeru pomembno, kdo izvaja popravilo in kako hitro lahko dobite nadomestne dele. S kompetentnim servisom ste na pravi poti.

Upoštevajte tudi: V kolikor tak izdelek ni več dobavljiv, pomeni nov nakup tudi prehod na nov stroj in bo morebiti potreben tudi čas za učenje. Tudi to lahko upočasni delovni proces.

Popravilo: da ali ne? To boste ugotovili na naslednji način

Popravilo ni vedno optimalna rešitev. So tudi situacije, v katerih je bolj smiselna zamenjava naprave.

Sledeča vprašanja vam bodo pomagala, da se boste lahko pravilno odločili:

Preprečevanje okvar

Verjetno vam ni najbolj všeč, ko se morate odločiti ali za nakup novega izdelka ali naročilo servisa. Popolnoma preprečiti ni mogoče ne enega, ne drugega. Lahko pa preprečujte okvare in podaljšujete življenjsko dobo izdelka.

Najboljše je začeti s tem že ob nakupu, kjer se je dobro držati stare modrosti »nisem tako bogat, da bi kupoval poceni«. Predvsem pri izdelkih, ki so redno izpostavljeni visokim obremenitvam, se splača vlagati v kakovost in dolgo življenjsko dobo. Poskrbite še za dobro negovanje ter redno servisiranje in imeli boste dobre možnosti, da bo vaša naprava dobro in dolgo delovala.

Nadomestni deli in popravila pri kaiserkraft

Pri kaiserkraft servisiramo pri nas kupljene izdelke. Pri popravilih uporabljamo izključno originalne nadomestne dele, tako da vaš original tudi ostane original. Kratki dobavni roki in hitra montaža preprečujejo drago mirovanje proizvodnje. Iskreno pa vam tudi povemo, če se popravilo izdelka ne splača več. Zahvaljujoč preglednemu predračunu in izčrpnemu opisu napake imate pregled nad vsemi stroški. Za dober občutek. Stopite v stik z nami!

Trije razlogi zakaj se popravilo splača mg$

Stopite v stik z nami!

Za dodatne informacije smo vam vedno brezplačno na voljo.