Kako ustrezno pripraviti zunanje površine podjetja na zimo

2021/05/25

Počasi je zunaj vse bolj hladno, drevesa izgubljajo listje in zrak diši po snegu. Čas je, da zunanje površine podjetja prepustite zimskemu spanju.

Samo trenutek.

Pred tem je treba zunanje območje pripraviti na zimo in zaščititi pred vremenskimi vplivi. Le s pravimi ukrepi lahko trate, žive meje in vodovodne cevi dobro preživijo hladno sezono. Povedali vam bomo, kaj je pomembno.

Zakaj je treba zunanje površine pripraviti na zimo

Seveda lahko jeseni samo odstranite listje s poti, izpraznite pepelnike in počakate, da pride zima. Vendar obstajajo vsaj 3 dobri razlogi, da storite več:

Priprava zunanjih površin na zimo wt$

Zaščita pred poškodbami

Brez previdnostnih ukrepov lahko temperature pod ničlo, sneg in led povzročijo resno škodo. To se začne z zlomljenim vrtnim pohištvom in konča s počenimi cevmi.

Priprava zunanjih površin na zimo wt$

Čudovita zelena barva naslednjo pomlad

Če trato, živo mejo in lončnice pravilno pripravite na zimo, boste lahko naslednje leto spet uživali v živo zeleni barvi in čudovitih cvetovih. V nasprotnem primeru obstaja nevarnost golih mest in odmrlih rastlin.

Priprava zunanjih površin na zimo 2-1

Manj dela po koncu zime

Dobra priprava prihrani veliko dela. Spomladi vam tako ne bo treba popravljati poškodb ali vlagati dodatnega dela v oživljanje zelenih površin.

Kdaj je pravi čas?

Za pripravo na zimo ni določenega datuma. Če je pozno jeseni še vedno toplo, lahko počakate dlje – in obratno. Večino del je najbolje opraviti med sredino oktobra in začetkom novembra. Skrajni čas je, ko ponoči začne zmrzovati.

Kontrolni seznam – tako boste zunanje površine pripravili na zimo

Priprava zunanjih površin na zimo je sestavljena iz številnih manjših del. Najpomembnejša so:

Zadnji nasvet – pametno je razmišljati vnaprej

Verjetno se je kdaj zgodilo tudi vam, da je prvi sneg zapadel, še preden ste ga pričakovali. Da boste imeli vse nujno pri roki, si pravočasno priskrbite posipni material ter vozičke in zabojnike za posipni material, če so potrebni. Tako boste lahko v vseh pogledih mirno pričakali zimo.

Priprava zunanjih površin na zimo img

Obrnite se na nas

Za dodatne informacije smo vam vedno brezplačno na voljo.