Elektronsko poslovanje pri podjetju KAISER+KRAFT

2020/07/01

Ko je v letu 1999 postal projekt elektronskega trgovanja osrednja tema v evropskih trgovskih krogih, je bilo podjetje KAISER+KRAFT dobro pripravljeno. Že od leta 1995 se naši izdelki za opremljanje obrata, pisarne in skladišča zajeti v medijsko nevtralni elektronski bazi podatkov, tako imenovanem sistemu Produkt-Informations-System (PIM). Trenutno je elektronsko na voljo več kot 50,000 izdelkov. Od leta 1997 se iz te baze podatkov s pritiskom na gumb ustvarjajo vsebine spletne trgovine in katalogi za elektronsko nabavo. Za nalaganje, vzdrževanje in nadaljnje razvijanje podatkov o izdelkih je bila celo posebej sestavljena ekipa za vzdrževanje podatkov. Zaradi sedaj že dolgoletnih izkušenj smo lahko vsebine katalogov stalno in kakovostno izboljševali. Besedila na izdelkih, dodatki, slike in dodatna gesla na nivoju artikla, ki pomagajo strankam pri izbiri izdelka, se stalno dopolnjujejo. Uporaba sistema elektronske nabave je močno odvisna od kakovosti podatkov o izdelku. KAISER+KRAFT ima kot mednarodni kataloški prodajalec s tem zelo veliko odgovornost do svojih strank. Podjetje KAISER+KRAFT je predvsem pristojno, da tako tudi ostane.

Reference

Že več let uspešno poslujemo s številnimi uglednimi, velikimi podjetji.

Sem spadajo koncerni kot

Elektronsko poslovanje abb
Elektronsko poslovanje tis
Elektronsko poslovanje ens
Elektronsko poslovanje ips

Prednosti za ključne kupce

S čim pritegnemo ključne kupce? Naša vodila pri trajnostnem razvoju, poteku projektov, elektronski nabavi, logističnem svetovanju in evropeizaciji so kriteriji za stranke, ki se odločijo za KAISER+KRAFT kot svojega vodilnega dobavitelja, ker ponujamo izjemno učinkovite procese naročanja in ker želijo tudi sami izboljšati svojo ekobilanco.

E-trgovina

Izkoristite različne možnosti in prednosti našega sistema trgovine. Poleg za vsako stranko individualne spletne trgovine (Splet po meri) vam ponujamo še spletni trgovini SAP-OCI ter Ariba-PunchOut. Izbira je vaša.

SPLET PO MERI

Individualna nadomestna možnost za optimizirano nabavo materiala brez elektronskega nabavnega sistema.

Našim strankam storitve Splet po meri nudimo pri podjetju KAISER+KRAFT individualne pogoje in ponudbe, po želji pa tudi lasten logotip podjetja v spletu. Poleg individualnih omejitev proračuna je mogoče uporabnike tukaj upravljati spremenljivo od vas. Po želji je mogoče izvesti dodatne prilagoditve, prilagojene posebej vašim željam.

Pregled funkcij:

 • Obsežne in preproste možnosti iskanja
 • Podrobni podatki o izdelku, vklj. s slikami in opisi
 • Upravljanje predlog naročil
 • Upravljanje naslovov za dostavo in račune
 • Zgodovina naročila s številnimi inteligentnimi funkcijami
 • itd.

SAP-OCI

Uporabljate SAP in želite priključiti našo spletno trgovino na svoj sistem preko OCI (Open Catalog Interface)? Brez težav. Preko naše spletne trgovine SAP-OCI lahko ustvarite lastne predloge naročil in jih prevzamete v svoj sistem SAP, preden nam posredujete naročila iz svojega sistema SAP. Brez težav prilagodimo spletno trgovino SAP-OCI individualno glede na želje in potrebe. Tako vaše individualne cene kot tudi za vas predloženi podatki o izdelkih in ponudbah so na voljo v spletni trgovini in so predani vmesniku OCI.

Trenutno podpiramo formate OCI 2.0 – 5.0

Ariba-PunchOut

Poleg spletne trgovine OCI vam ponujamo tudi spletno trgovino Ariba PunchOut. Preko te lahko prenesete ustrezne informacije o izdelkih v svoj sistem blaga. Tudi tukaj so naložene za vas veljavne cene kot tudi ustrezni podatki o izdelkih in ponudbah.

Elektronsko nakupovanje

Elektronska nabava po meri strank

Prihranite dragocen čas in stroške z ustreznim vključevanjem elektronske nabave v vaš sistem SAP (SAP-OCI) ali druge sisteme (npr. Ariba Punch out). Naši strokovnjaki vam pomagajo optimizirati vašo k cilju usmerjeno nabavo materiala in prihraniti stroške z vašimi individualnimi pogoji.

Dolgoletne izkušnje, stalno vzdrževanje pribl. 50,000 izdelkov in naša prilagodljiva podatkovna baza tvorijo stebre uspeha na področju elektronske nabave s podjetjem KAISER+KRAFT.

Naši artikli so razvrščeni skladno s standardnimi razvrstitvami, kot sta eCl@ss in UNSPSC (vse različice), z veseljem pa uporabimo tudi vaše razvrstitve oz. blagovne skupine. Na voljo so različni kompleti UOM Sets. Po želji vam naročila in fakture posredujemo na okolju prijazen način – v elektronski obliki. Popolnoma po vaših željah!

Primeri formatov podatkov:

 • BMEcat
 • CIF
 • Excel
 • XML
 • … ostali formati, specifični za določeno stranko

Elektronska izmenjava podatkov (EDI) - vključevanje

Dolgoletne izkušnje z elektronsko izmenjavo poslovnih dokumentov (EDI), kot so naročila strank, potrditve naročil, obvestila o odpošiljanju in fakture za stranke, so iz nas ustvarile strokovnjake na tem področju. Za to smo ustvarili standardizirane vmesnike. Še posebno stranke z veliko količino naročil lahko z vključitvijo v naš blagovni gospodarski sistem privarčujejo dragocen čas in stroške. Transparentna in celovita elektronska slika poslovnih postopkov je pri tem še posebno v središču vse dejavnosti.

Tako smo uspešno navezali številne sisteme elektronske nabave naših strank kot tudi različne trge in stalno nadgrajevali naše strokovno znanje na tem področju.

Poleg zgoraj omenjenih formatov so možni tudi za vsako stranko individualni formati podatkov. Obrnite se na nas in naši strokovnjaki iz ekipe elektronsko trgovanje/elektronska nabava imajo zagotovo ustrezno rešitev za vaše podjetje. Tukaj pridete na možnost stika z nami.

Trgi

Medtem lahko najdete elektronski katalog podjetja KAISER+KRAFT na več prodajnih mestih. Sem spadajo tako odprti kot tudi zaprti sistemi, kot npr.:

Elektronsko poslovanje iba
Elektronsko poslovanje rer
Elektronsko poslovanje teo
Elektronsko poslovanje all
 • podjetje KAISER+KRAFT, Hoffmann Group, Keller&Kalmbach, Hagemeyer
 • okolje z več dobavitelji
 • brezplačna uporaba za vse stranke