Nazaj
Nasveti

Izzivi pri lestvah

Vedno morate paziti, da bodo vaše lestve in odri skladni s standardi, ker boste le tako zavarovani v primeru škode. Varne lestve in odri morajo izpolnjevati določene pogoje. V tej kategoriji boste izvedeli, kateri standardi veljajo za posamezne pripomočke za vzpenjanje.

Izzivi pri lestvah wt$

Osnova je dobra podlaga

Izzivi pri lestvah wt$

Delovne ploščadi niso posebej visoke, stojna površina pa je praviloma udobno široka. Zato dajejo boljši občutek varnosti kot stanje na lestvah in stopnicah. Še pomembnejši kot širina stojne površine pa je material. Glede na okolico uporabe so na razpolago različne površine ploščadi. V kategoriji delovne ploščadi si lahko preberete več o različnih možnostih.

Poznavanje nevarnosti

Pri pomičnih odrih ni pomembno samo, da so izdelani skladno s standardom DIN, temveč gre predvsem za varno obnašanje zaposlenih, ki uporabljajo odre. Predpisi v podjetju, ki zaposlene obveščajo o možnih virih nevarnosti in življenjsko pomembnih predpisih, lahko pripomorejo k odgovornemu ravnanju. V kategoriji pomični odri boste izvedeli več o teh pravilih ravnanja – od postavitve in uporabe do transporta.

Izzivi pri lestvah wt$

Pravi kot

Izzivi pri lestvah wt$

Industrijske stopnice morajo imeti določene mere in kote nagiba, da so skladne s standardi. Odvisno od lokacije je pomembno, da so stopnice na primer ognjevarne, odporne proti vremenskim vplivom ali kemikalijam. V tej kategoriji boste izvedeli, kaj je pomembno pri varnosti industrijskih stopnic.

Varni klini

Lestve je treba vsako leto preveriti. Glede na tip morajo izpolnjevati določene predpise. V kategoriji lestve smo se med drugim posvetili spremenjenim smernicam za prislonske lestve z dolžino nad 3 metre. Ni pa pomemben samo standard DIN EN 131 s predpisanim preverjanjem, ampak morate poznati tudi pravila za uporabnike, da preprečite nesreče.

Izzivi pri lestvah wt$

Trdnost

Stopnice

Standard DIN EN 14183 predpisuje, kako morajo biti izdelane stopnice oziroma stopničasti stoli, da so varni za uporabo v podjetju. V kategoriji stopnic smo navedli najpomembnejša pravila za konstrukcijo teh pripomočkov.

Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov