Nazaj
Nasveti o izdelkih za Okolje

Plastenke za izpiranje oči

Osnove plastenk za izpiranje oči – informacije o različnih raztopinah in priporočeni uporabi.

Učinkovite rešitve za izpiranje oči

Naše stekleničke za izpiranje oči ponujajo hitro in učinkovito prvo pomoč pri tujkih v očesu ter pri stiku s kislinami in številnimi bazičnimi snovmi. V stenski omarici za prvo pomoč bodo stekleničke za izpiranje oči vedno pri roki in zaščitene pred prahom.

Plastenke za izpiranje oči wt$

Enostavna in hitra uporaba
Steklenička za izpiranje oči je pripravljena na uporabo v samo dveh potezah. Jasna in razumljiva navodila za uporabo v obliki besedila in ikon na steklenicah in stenski omarici zagotavljajo pravilno in varno uporabo.

Naj vam pokažemo, kako preprosto je izpiranje oči

Plastenke za izpiranje oči wt$

Stekleničko vzemite iz omarice.

Plastenke za izpiranje oči wt$

Obrnite skledico za oči, dokler se pečat ne zlomi.

Plastenke za izpiranje oči wt$

Glavo nagnite nazaj in izperite oči.

Pomembno: pri vsakršni umazaniji oko izperite z nežnim in enakomernim curkom. Med izpiranjem nežno stiskajte stekleničko za izpiranje oči. Izpiranje izvajajte med prevozom k zdravniku.

Shranjevanje in zaloga stekleničk za izpiranje oči
Pri poškodbah oči zaradi tujkov ali stika s kislinami in bazami oko čim prej izperite. Stekleničke za izpiranje oči in omarice za prvo pomoč morajo biti torej nameščene neposredno na delovnem mestu oz. čim bližje morebitnemu nevarnemu območju. Stekleničko za izpiranje oči po uporabi nemudoma nadomestite z novo. Na zalogi naj bo kot ukrep prve pomoči vedno na voljo dovolj stekleničk za izpiranje oči.

Po vdoru umazanije v oko, tujkih v očesu ali poškodbah oči po prvi pomoči vedno poiščite zdravniško pomoč!

Nesreče s tujki v očesu

Raztopino za izpiranje oči s sterilno 0,9-odstotno raztopino natrijevega klorida (0,9-odstotno raztopino kuhinjske soli) uporabljamo za izpiranje tujkov iz oči.

Pri poškodbah zaradi mehanskih predmetov, npr. kovinskih ali lesenih drobcev, je čas pomemben dejavnik. V tem primeru lahko takojšnje izpiranje oči prepreči trdno sprijemanje tujka z očesom in s tem težke poškodbe oči.
V tem primeru je raztopina za izpiranje oči z 0,9-odstotno raztopino kuhinjske soli / natrijevega klorida prava izbira.

Nesreče s kislinami ali bazami v očesu

Raztopina za izpiranje oči s 4,9-odstotno sterilno raztopino pufernega fosfata in nevtralno pH-vrednostjo se uporablja za nevtraliziranje kislin, baz in številnih bazičnih snovi. Pri tovrstnih nesrečah se razjede začnejo pojavljati nemudoma po nesreči, ko snov pride v stik z očesom. Pri teh vrstah nesreč priporočamo uporabo raztopine za izpiranje oči s 4,9-odstotno sterilno raztopino pufernega fosfata in nevtralno pH-vrednostjo.

Priporočena uporaba raztopine za izpiranje oči z nevtralno pH-vrednostjo

Za raztopino za izpiranje oči z nevtralno pH-vrednostjo se kot ukrep prve pomoči uporablja izpiranje v dolžini 2 minut. Cilj pri izpiranju s stekleničko, ki vsebuje raztopino z nevtralno pH-vrednostjo, je čim prejšnja ponovna vzpostavitev nenevarne pH-vrednosti, ko kisline ali baze pridejo v stik z očesom. Za nadaljevanje izpiranja na poti k zdravniku priporočamo uporabo raztopine za izpiranje oči z 0,9-odstotno raztopino natrijevega klorida.

Plastenke za izpiranje oči wt$

0,9-% raztopina natrijevega klorida

Plastenke za izpiranje oči wt$

4,9-% raztopina pufernega fosfata z nevtralno pH-vrednostjo

Plastenke za izpiranje oči wt$

Stenska omarica za prvo pomoč: raztopina natrijevega klorida, nevtralna pH-vrednost

Plastenke za izpiranje oči wt$

Stenska omarica za prvo pomoč: raztopina natrijevega klorida

Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov