Nazaj
Nasveti o izdelkih za Okolje

Opis kakovosti papirja za čistilne krpe

Za vsak namen uporabe ustrezna krpa:

Recikliran papir:

Te krpe so primerne za brisanje rahlo zamazanih površin, za odstranjevanje majhnih količin olja ali vode ter za čiščenje rok in orodja.

Hibridna kakovost:

Krpe za brisanje so narejene iz ene plasti tissue (papirnata brisača) in ene plasti s kakovostjo TAD. Primerne so za brisanje umazanih površin, predvsem mokrih površin, za čiščenje strojnih delov in orodja ter za odstranjevanje olja in maščob z rok in strojev.

Kakovost TAD: (Through air drying)

2 plasti papirnate brisače (tissue) sta povezani med seboj tako, da je smer vlaken zamaknjena. Posamezne plasti so s posebnim postopkom posušene na zraku in obogatene. Zato je krpa zelo odporna proti trganju, dobro vpija vlago in je zato zelo primerna za mokre površine. Krpe s kakovostjo TAD se lahko uporabljajo enako kot hibridne krpe. Zaradi večje odpornosti proti trganju in boljšega vpijanja vode pa so veliko bolj kakovostne.

Kakovost koprene:

V te krpe so vdelana posamezna tekstilna vlakna. Zato imajo od vseh krp najboljši čistilni učinek. Koprenaste krpe so primerne npr. za pobiranje kovinskih odrezkov, so zelo odporne proti trganju in dobro vpojne. Primerne so za večkratno uporabo.

Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov