Projekt Nano Dimension

3D-pisarne za 3D-tiskalnike

Sodobna zasnova delovnega mesta ne zagotavlja le storilnih in motiviranih zaposlenih – za delodajalce je koristno tudi, da zaposleni čim dlje ostanejo v podjetju. V času pomanjkanja kvalificiranih delavcev je to dobra naložba. Takega mnenja je bila tudi naša stranka Nano Dimension, ki je pri KAISER+KRAFT naročila načrtovanje in opremljanje svojih novih pisarn.

Projekt

Nano Dimension GmbH je inovativno izraelsko podjetje na področju proizvodnje z dodatki in izdeluje stroje za Additively Manufactured Electronics (AME). Pri tem gre za 3D-tiskanje elektronike s postopkom Multi Jet.

Podjetje Nano Dimension se močno širi in je leta 2023 odprlo novo lokacijo v Münchnu v Nemčiji s 50 zaposlenimi … In to je šele začetek.

Projekt Nano Dimension wt$

Naloge

Podjetje KAISER+KRAFT je bilo izbrano za prenovo stavbe podjetja v pritličju in 3. nadstropju. Prostore in površine je bilo treba na novo zasnovati, da bi ustvarili sodoben in storilnosten delovni prostor: odprte pisarne, delovna mesta, konferenčne sobe in čajne kuhinje.

Rešitev

New Work, novo delo, zveni sodobno, moderno in trendovsko. V bistvu pa gre za že staro idejo, ki ne pomeni nič drugega kot dobro delo: v timu, prilagodljivo, individualno in v najboljših možnih pogojih. In prav to smo omogočili.

Celotna oprema je naša, prilagojena individualnim potrebam in določenemu proračunu, vključno z zasnovo pohištva, ki bo v novem delovnem prostoru poskrbela za številne prebliske.

Poseben izziv

Sodobna in prijetna delovna mesta ustvarijo sproščene in učinkovitejše time. Poskrbijo, da zaposleni uživajo v delu in ostanejo dlje v podjetju. Zato je bilo za podjetje Nano Dimension zelo pomembno, da so bili njihovi pogoji in zahteve glede tehnologije in oblikovanja izvedeni v skladu s podobo podjetja. Želeli so stilsko dovršeno in hkrati učinkovito izvedbo.

Na začetku se je načrtovanje nekoliko zatikalo, kot je sicer tudi običajno pri projektnih naročilih v tolikšnem obsegu. Da bi hitro dobili boljše razumevanje in občutek za različne želje, smo po sprejemu naročila opravili več obiskov na terenu, veliko sestankov prek delovnih skupin in osebnih telefonskih klicev, da bi se v sodelovanju s proizvajalcem pogovorili o možnih izdelkih in gradbenih načrtih ter tako dolgoročno in v prihodnost usmerjeno nadaljevali ta projekt. Sodelovanje je bilo zelo dobro.

Tudi po zamudi pri grobih gradbenih delih smo se lahko držali ambicioznega časovnega načrta. Od povpraševanja do izvedbe je minilo manj kot pet do šest mesecev. Nano Dimension spreminja način proizvodnje v svetu – mi pa način njihovega dela v prihodnje.

Projekt Nano Dimension wt$

Normann Fichtner – direktor poslovnega razvoja

„Sodelovanje s podjetjem KAISER+KRAFT je bilo od prvega stika do zaključka popolnoma profesionalno. Naše ideje in zamisli niso bile le preprosto uresničene, temveč jih je delovna skupina podjetja KAISER+KRAFT še dodatno razvila in izboljšala. Tako je bila projektna skupina pravi partner pri delu in ne le izvajalec.“