7 nasvetov za oblikovanje naravne okolice

2020/06/24

Vse več lastnikov podjetij se sprašuje, kako lahko s spremembo v podjetju prispevajo k varstvu narave in varčevanju z viri. Naš nasvet: uredite ekološke zunanje površine.

Na njih se bodo zaposleni prijetno počutili, obenem pa boste storili nekaj dobrega za naravo. Tudi na stranke in poslovne partnerje naredite odličen vtis, če prevzamete odgovornost in se zavzemate za okolje.

V tem prispevku boste našli konkretne nasvete za naravno oblikovanje zunanjih površin. Najprej pa se posvetimo vprašanju, kakšne prednosti prinaša okoljska ozaveščenost glede zunanjih površin.

Zakaj so naravne zunanje površine tako pomembne?

Skoraj polovica talnih površin v naših mestih je asfaltirana ali pozidana. Ta zapora tal ima kar nekaj negativnih posledic za lokalni ekosistem:

  • Deževnica težje pronica v tla, zato raven podtalnice upada.
  • Plodnost tal se manjša, saj so pomembne funkcije tal zelo omejene.
  • Krči se življenjski prostor rastlin, žuželk in majhnih živali, kot so ptiči, posledično pa je raznolikost vrst vse manjša.

Razlikujejo pa se tudi zelene površine. Lepo urejena trata ne more izpolniti enakih funkcij v našem ekosistemu kot cvetoč travnik. Na tratah se pogosto uporabljajo škodljiva sredstva in porabi se veliko vode za zalivanje, da se ohrani brezhiben videz zelenice.

Oblikovanje zunanjih površin je torej idealna priložnost, da prekinete pozidane površine in ustvarite naravno protiutež, ki bo pripomogla k zaščiti virov in vrst.

Zakaj se investicija v naravno okolico podjetja vedno povrne

Okolica podjetja vsekakor pripada vam, vseeno pa je ta površina del lokalnega ekosistema, ki ga je treba zaščititi. Če ustvarite okolico, ki je bolje prilagojena naravi, to pozitivno vpliva na celotni sistem. Pa tudi vaše podjetje ima nekaj koristi:

Tukaj najdete praktičen kontrolni seznam za ustrezno vzdrževanje zunanjih površin v vsakem letnem času.

S pomočjo teh 7 nasvetov boste ustvarili naravno okolico

Če torej poznate te prednosti, jih morate samo še uresničiti. Z naslednjimi nasveti se boste približali trajnostni okolici podjetja:

Upamo, da smo vam z nasveti v tem prispevku olajšali oblikovanje naravne okolice. Z veseljem vam svetujemo glede ustreznih izdelkov za zunanje površine.

7 nasvetov za oblikovanje naravne okolice mg$

Stopite v stik z nami!

Za dodatne informacije smo vam vedno brezplačno na voljo.