080 1037  

OHRANITE MIRNO KRI: VEZIVA IN IZDELKI ZA PREPREČEVANJE ŠKODE OB RAZLITJU IN PRAVILNO POSTOPANJE Z NEVARNIMI SNOVMI

Kaj imajo skupnega žvižgači in razlitja? Iztekanje. Toda medtem ko žvižgači največkrat v nevarnost spravijo le sebe, lahko razlitja povzročijo bistveno bolj tragične posledice ter ogrozijo delo, ljudi in okolje.

Nesreča nikoli ne počiva – tudi v industrijskem okolju. Povsod, kjer se skladiščijo, prevažajo, uporabljajo ali obdelujejo nevarne snovi, lahko pride do takšne nesreče – hidravlično olje izteka, iz vozil pušča bencin oz. dizelsko gorivo ali pa nenadzorovano uhajajo kemikalije. Pri tem je nevarnost poškodb zaradi zdrsa še najmanjša težava. O razjedah ali zastrupitvah, onesnaženju tal in voda ali izpadu proizvodnje na tem mestu sploh ne bomo govorili. Nevarnosti, ki jih povzročajo snovi, kot so olje, bencin, dizelsko gorivo, kemikalije, kisline, baze ali topila, so dobro poznane.

Ker želimo že vnaprej preprečiti negativne učinke na zaposlene in okolje, so podjetja z zakonskimi predpisi ter nacionalnim in mednarodnim okoljskim pravom zavezana k temu, da za ravnanje z nevarnimi snovmi sprejmejo ustrezne varnostne ukrepe (obveznost zagotavljanja varnosti). Z ustreznimi vezivi in izdelki podjetja KAISER+KRAFT za obvladovanje razlitja lahko zagotovite načrtno preprečevanje škode na nevarnih območjih. Če pa kljub temu pride do nesreče, velja le še eno! Razlitje takoj zajezite, določite nevarno snov, ki se je razlila, jo varno prestrezite in zavrzite okolju prijazno.

Kot strokovnjaki za veziva vas seveda podpiramo pri tem, da sami najdete primerno rešitev zase. Tukaj boste našli zanesljiva veziva za preprečevanje škode ob razlitju nevarnih snovi, ki vam bodo pomagali ohraniti mirno kri, vezati nevarne tekočine ter zaščititi zaposlene in naravo.

Vpojne krpe

Globoka povezanost: vpojne krpe.

Nevralgična mesta oz. težavne cone so znane v vsakem podjetju – dovolj dober razlog, da vpojne krpe ustrezno uporabite za preventivo na pravih mestih. Z ustrezno opremo je mogoče nevarne snovi učinkovito in zmogljivo zajeziti in prestreči – še preden pride do najhujšega.

Naše vpojne krpe iz vlaken 100-% polipropilena so idealne za preventivno uporabo pred stroji, na delovnih mestih in pod njimi, pod morebitnimi mesti puščanja, kot so ventili, pipe, odtoki itd. Tudi pri kapljanju, v nujnih primerih ob razlitju ali ob prometnih nesrečah lahko ukrepate hitro, preprosto in učinkovito.

>>K vpojnim krpam.

 

>>Vpojne krpe – pogosta vprašanja in odgovori.

Vpojne krpe so na voljo v različnih izvedbah, kakovostih in velikostih: glede na namen uporabe in nevarno snov, ki jo želite prestreči, lahko izbirate med vpojnimi krpami za olje, univerzalnimi krpami ali krpami za kemikalije. Ne glede na to, ali se je razlila hladilna tekočina, topilo ali mazivo, bencin, dizelsko gorivo ali benzen, žveplena, solna ali ocetna kislina, baza ali alkohol, najdete zahvaljujoč barvnemu označevanju z modro, sivo in rumeno barvo ustrezno krpo za vsako snov. Preprosto položite, pustite, da se vpije, in prepojeno krpo ustrezno zavrzite. Končano! Zaradi nizke lastne teže in izjemno visoke sposobnosti vpijanja – do 25-krat lastne teže – boste porabili manj materiala in imeli nizke stroške odstranjevanja: plačate le odstranjevanje absorbirane tekočine, ne pa tudi veziva. Preostale prednosti: vpojne krpe so brez prahu, odporne proti obrabi in brez vlaken; stroji in delovna mesta ostanejo čisti in nepoškodovani. Poleg tega se izognete mučnemu pometanju.

Kompleti za preprečevanje škode ob razlitju

HITER POMOČNIK V NUJNIH PRIMERIH: KOMPLETI ZA PREPREČEVANJE ŠKODE OB RAZLITJU.

Niti znaki za SOS Morsejeve abecede niti klici na pomoč, mahanje z rokami ali divje topotanje ne pomagajo, če pride v proizvodnji do razlitja nevarnih snovi.. Takrat hitro in učinkovito pomaga samo ena stvar: komplet za preprečevanje škode ob razlitju..

Povejte po resnici – ste pripravljeni na nujne primere ob razlitju? V vsakem obratu, kjer poteka delo z nevarnimi snovmi ali se te skladiščijo, mora biti oprema za preprečevanje škode in odstranjevanje razlitih tekočin.

Izdelki za nujne primere ob razlitju ščitijo podjetje pred nenadzorovanim iztekanjem nevarnih snovi, visokimi stroški odstranjevanja in izpadom proizvodnje zaradi čiščenja. Smiselno je opraviti tudi ustrezna izobraževanja in testiranja z zaposlenimi, da se preprečijo napake in stroški zaradi nepravilne ali neustrezne uporabe.

Z našimi kompleti za preprečevanje škode ob razlitju imate na dosegu roke vse, kar potrebujete za "prvo pomoč". V nosilni torbi ali pomični škatli boste našli vse potrebno, kot so vpojne krpe, vpojne cevi, vpojne blazine, brisače, vrečke za odstranjevanje in rokavice. Sicer pa lahko za to, da se manjši nujni primeri ne spremenijo v katastrofo, poskrbite tudi z ohranitvijo mirnih živcev. To so pravi pomočniki.

>>H kompletom za preprečevanje škode ob razlitju.

Vezni granulati

Hitrost je pomembna. Dober vezni granulat pa prav tako.

Ob razlitju nevarnih tekočin je najpomembnejša hitrost. Zdaj lahko z ustreznim veznim granulatom zmagate v bitki s časom. Visoka vpojnost granulata namreč pomeni, da pri odstranjevanju tekočin privarčujete čas. V delavnicah, industriji in v proizvodnih halah, v špedicijah, na avtocestah in cestiščih ter pri gasilcih; na utrjenih površinah v prostorih in na prostem ter na hrapavih in poroznih tleh in asfaltu.

Ta univerzalni absorpcijski koncentrat je vsesplošno uporaben kot vezivo za olja in kemikalije ter je primeren za skoraj vse tekočine, edinstven pa je tudi pri vpijanju gostejših snovi, kot so smola, laki ali lepila.

>>K veznim granulatom.

Večnamenski vezni granulat tipa III R iz visokoporoznega vulkanskega kamna je visoko vpojno vezivo za olja in kemikalije, primerno za vsa industrijska tla in ceste, dovoljeno pa ga je uporabljati tudi za javne prometne površine in prometne površine v proizvodnji. Večnamenski vezni granulat je idealen za vpijanje olj in tekočin na vodni osnovi, kislin, baz in gorljivih tekočih kemikalij, poleg tega pa ima atest DEKRA, da je primeren za vpijanje biodizelskega goriva. Zaradi izjemnih absorpcijskih lastnosti se dobro obnese tudi v deževnem vremenu. Vezni granulat za olja CorkSorb tipa I, II in III R predstavlja naše večkrat nagrajeno in okolju prijazno vezivo, primerno za vpijanje vseh vrst razlitih ali izteklih olj, topil ali preostalih organskih spojin na prometnih površinah, industrijskih tleh in vodnih površinah. Ker pa je pluta 100-% naravna, obnovljiva in biološko razgradljiva surovina, ki je gospodarna z viri, je ta vezni granulat za olja dovoljeno uporabljati tudi v živilski industriji. 1 kg veziva CorkSorb lahko absorbira 4,8 l olja.

Tesnila

Tesni kot pribito: fleksibilna tesnila.

Kdor išče hitro zaščito pred izteklimi tekočinami, bo z našimi fleksibilnimi tesnili iz poliuretana najbolje preskrbljen. Takoj so pripravljena za uporabo, dobro tesnijo ter preprečujejo iztekanje nevarnih in okolju škodljivih snovi v odpadne vode. Poleg tega tesnila zajezijo razlitje oz. preprečujejo njegovo širjenje. Posebna umetna masa, ki jo je mogoče oblikovati, se izjemno dobro oprime tudi na neravnih površinah, tako da tekočine ne morejo steči pod tesnili in jih takoj zajezite.

Tesnila so odporna proti večini olj in številnim industrijskim kemikalijam na vodni osnovi. Preprosto jih očistite z milnico in ponovno uporabite. Tesnilne podlage so odlične za hitro zatesnitev odtokov, pokrovov kanalov ali odtočnih kanalov, zaporne pregrade pa so primerne za takojšnjo omejitev ali preusmeritev razlitih tekočin. Če je škoda večja, lahko med sabo povežete tudi več zapor. Območja, na katerih pogosto prihaja do razlitij, lahko dolgoročno zavarujete s stalnimi zapornimi pregradami. Material je tako robusten, da ga lahko brez težav povozite z vozili, ki jih običajno uporabljate v proizvodnji.

>>K tesnilom. Tukaj najdete zaporne tesnilne čepe, tesnilne bandaže za sode in številne druge pametne izdelke.

Zložljive prestrezne kadice

Praktična vmesna rešitev: zložljive prestrezne kadice.

Kaj naredite s stvarmi, ki jih morate začasno odložiti ali skladiščiti zaradi vzdrževalnih del: kam shranite sode, strojne dele, akumulatorje in naprave, iz katerih lahko iztečejo nevarne tekočine? Kako prestrežete manjša izlivanja in razlitja?

Uporabite zložljive prestrezne kadice! Ta fleksibilna in hitra zaščita pred razlitimi tekočinami prepreči izlivanje nevarnih in okolju škodljivih snovi v odpadne vode. Montaža ni potrebna – preprosto razprete in uporabite. Z nekaj prijemi dobite izjemno trdno zložljivo kadico, ki zanesljivo prestreže iztekle ali odvečne tekočine.

Enako hitro kot jo postavite, jo tudi pospravite – lahko jo shranite prostorsko varčno ali prevažate v vozilih ipd.

Želite primer? Vzemimo za primer zložljivo univerzalno prestrezno kadico: vanjo lahko začasno shranite posodo, akumulator ali umazane strojne dele. S takšnimi zložljivimi kadicami pridobite maksimalno fleksibilnost za maksimalnozaščito – z eno samo potezo. Nasprotno pa kadice za nujne primere Pop-Up, kot pove že ime samo, uporabite, če med delom z nevarnimi snovmi pride do razlitja. Pri puščanju iz vozil, sodov, vodov, cevi ali strojev imate pomoč na dosegu roke v le nekaj sekundah in povsem preprosto: razprite, stresite, uporabite – končano!

V naši ponudbi imamo tudi številne druge zložljive kadice za nujne primere ob razlitju, kot so univerzalne kadice z nastavki za praznjenje ali z viličarjem oz. tovornim vozilom povozne kadice QuickBerm® različnih velikosti in v različnih izvedbah. Najbolje, da sami preverite ponudbo v naši spletni trgovini!

>>K zložljivim prestreznim kadicam.

Več izdelkov

Na varni strani: preprečevanje in obvladovanje razlitja.

Platna za prestrezanje puščanja s streh: tekočine, ki kapljajo s streh, cevi, vodov itd. je mogoče prestreči in preusmeriti drugam.

 

Tračni odstranjevalec : za učinkovito odstranjevanje odvečnega olja v rezervoarjih hladilnih maziv, obdelovalnih in kemičnih kopelih itd.

Posoda za zbiranje nevarnih snovi:
idealna za zbiranje, shranjevanje in odstranjevanje uporabljenih veziv za olje (krp, granulatov), čistilnih krp, ostankov barve ter gorljivih in okolju škodljivih snovi.

Podloga iz vpojnih blazin: z absorpcijskimi vpojnimi blazinami v tesni, gibki podlogi iz PVC-ja – idealna za uporabo pod netesnimi stroji, cevmi, napeljavami, pipami itd., iz katerih kaplja. Umazanija ne prodre do tal.
 

NAVODILA ZA PREPREČEVANJE ŠKODE OB RAZLITJU IN V NUJNIH PRIMERIH:

Zagotovite si naša brezplačna navodila. Izvedeli boste več o ustreznih izdelkih za preprečevanje škode ob razlitju in v nujnih primerih. K navodilom.