080 1037  

Na trdnih tleh – s pametnimi izdelki podjetja KAISER+KRAFT za varnost v podjetju.

Slavna fotografija iz leta 1932 bi danes med osebami, ki so v podjetju odgovorne za varnost, povzročila pravi preplah. Ali veste, o kateri fotografiji govorimo?

O "Malici na nebotičniku" fotografa Charlesa C. Ebbetsa, ki prikazuje enajst moških, ki na jeklenem nosilcu zgradbe General Electric Building na vrtoglavi višini počivajo nad Manhattnom. Njihove noge bingljajo 200 m nad 41. ulico, medtem ko malicajo svoje sendviče in berejo časopis, kot bi bilo to nekaj najbolj normalnega na svetu. O varnostnih ukrepih nobenega sledu.

Delovni prostor je lahko zelo nevarno mesto: zvini nog, spotikanje in padci so po podatkih Nemškega socialnega nezgodnega zavarovanja najpogostejši vzroki za nesrečo. 

Tega z zagotavljanjem varnosti ni mogoče povsem preprečiti, saj so napake pogost spremljevalec človeškega dela. Lahko pa tveganja znižamo na sprejemljivo raven – s preudarnostjo in daljnosežnim razmišljanjem. Preventivno ravnanje je toliko pomembnejše, saj si zagotovo nihče ne more privoščiti dragih ustavitev proizvodnje, njenega upada ali nezanesljivih delovnih postopkov. Zdravje zaposlenih je torej najpomembnejši kapital podjetja. Pri podjetju KAISER+KRAFT zato s pametnimi izdelki z veseljem skrbimo, da tako tudi ostane.

Z našo podporo lahko torej aktivno poskrbite za zdravje zaposlenih in tako prispevate h gospodarskemu uspehu svojega podjetja! V ta namen smo za vas pripravili raznoliko ponudbo izdelkov.

Veliko zabave pri pridobivanju informacij!

 Zapore

Do tukaj in nikamor naprej: omejevanje z zaporami.

Vse ima svoje meje. Še boljše pa je, če so te jasno razpoznavne. Z našimi zaporami v opozorilnih barvah lahko jasno označite nevarne cone in tako opozorite na morebitne nevarnosti.
 

Za varna delovna območja v podjetju lahko poskrbite s stojali za verige in sistemi trakov. Tudi s temi elementi lahko območje označite vidno, hitro in učinkovito.

Z varnostnimi ograjami dolgoročno omejite poti v prizvodnji, s tem zaščitite zaposlene in predmete ter ustvarite razmejen prostor za gibanje na delovnem mestu.

Tudi zaporni stebriči in zaporne ograje so namenjene omejevanju delovnih območij, skladiščnih površin in nevarnih con – v prostorih in na prostem. S pomičnimi zaporami, kot so škarjaste ograje, imate poleg tega možnost na hiter način zavarovati in označiti delovna območja.

>>K zaporam.

Preostale izdelke, kot so prestavljive ograje, loki za parkirišča ali označevalni stožci, prav tako najdete v kategoriji zapore.


Če pa želite zavarovati tudi dostop določenih območij, na uvozih in prehodih uporabite zapornice in cestne zapore. Nepooblaščenim osebam tako preprečite dostop do območja in omogočite nadzorovano uravnavanje tranzitnega prometa.

 

Iščete zapornice, cestne zapore in omejitve višine? Najdete jih tukaj.


Odbojna zaščita

Trajno dobra: odbojna zaščita za zaposlene, naprave in stroje.

Naša odbojna zaščita in zaščita robov lahko veliko prenese, je trpežna in trajna. Na ta način izkažete odgovorno ravnanje s transportnimi vozili, na delovnih in skladiščnih območjih in zavarujete zaposlene. Z zaščitnimi loki, ograjami za odbojno zaščito ali stebriči, ki jih je mogoče preprosto namestiti, lahko na primer zavarujete poti v proizvodnji,, po katerih zaposleni hodijo. Regale in stroje lahko z elementi za zaščito pred trki in odbojno zaščito zavarujete tako, da se transportna vozila v primeru trka ne poškodujejo.

Zaradi rumene ali rumeno-črne signalne barve imajo vsi izdelki za odbojno zaščito velik opozorilni učinek in so jasno vidni. Ker če je nekaj vidno, je logično, da se tej stvari izognemo. Za zaščito pred trki na robovih in vogalih, ponujamo širok spekter prilagodljivih zaščitnih profilov v signalnih barvah: rumene in črne ali rdeče in bele. V programu imamo tudi fluorescentne, fotoluminiscenčne in odsevne varnostni trakove. In če se kljub vsem varnostnim ukrepom včasih poči, ne bo tako hudo, če boste uporabili začito vogalov ali stebrov na osnovi polimerov iz umetne mase, ki je dovolj prožen, da se po trku vzpostavi v prvotno obliko. S tem niso zaščiteni le inventar in transporna sredstva tudi izdelki za zaščito vogalov in tako zantno zmanjšajo stroške za popravila.


Oznaka

Enostavna razlaga znakov – s pravimi oznakami in označevanjem.

V vaše delovno okolje prinašamo barve! Povedano natančneje: barvno označevanje. Z barvnimi oznakami lahko jasno določite meje poti in območij v proizvodnji. Če zaposleni upoštevajo predhodno določene poti, lahko promet v proizvodnji poteka nadzorovano in varno. Za vozila, ki se premikajo znotraj označenih območij, se tako zmanjša nevarnost trkov. Z našimi barvami za označevanje hal in oblogami za hale lahko prav tako jasno označite skladiščna in dodeljena območja, kot to naredite za posebna nakladalna območja. Z njimi lahko celo izravnate manjše neravnine.

Poleg naprav za barvno označevanje, barv za označevanje hal ali barvnih trakov za tla spadajo v področje oznak in označevanja tudi ovitki za dokumente, okvirji za dokumente, etikete, držala za etikete, nalepke, usmerjevalne tablice ter kompleti znakov in črk. Pri komisioniranju so na primer usmerjevalne tablice ali nalepke s številkami namenjene boljšemu usmerjanju v labirintu nizov regalov. In kdor ve, vzdolž katerega niza se mora sprehoditi, hitreje najde mesto skladiščenja, zahvaljujoč oznakam – talne oznake iz PVC-ja za odlagalna mesta za palete ali piktogrami iz PVC-ja za zahteve in prepovedi – pa opravi svoje delo učinkoviteje.

>>K označevanju.


Ogledala in povozne opozorilne ovire

Vse na prvi pogled, varno in s pravo hitrostjo. S panoramskimi in prometnimi ogledali, kabelskimi mostovi in povoznimi opozorilnimi ovirami.

Panoramska in prometna ogledala niso namenjena temu, da bi se v njih občudovali. Nasprotno vam ta ogledala zagotavljajo boljši pregled: tako imate tudi v najbolj utesnjenih prostorih skoraj prost pogled na dogajanje okoli sebe. Tudi na nepreglednih območjih z živahnim prometom ohranite pregled nad vsem in proizvodni procesi se lahko bolje nadzorujejo. Ozki prehodi, trčenja ali moteče ovire so zdaj preteklost. Kar velja v prostorih, velja tudi na prostem! Številna območja v proizvodnji imajo vidne priključke in križišča – prometna ogledala zagotavljajo boljšo preglednost in lažjo vožnjo. Za uporabo v zahtevnejših klimatskih pogojih priporočamo naša ogledala iz akrilnega stekla, ki ne zmrznejo in se ne orosijo, pri ekstremnih vremenskih razmerah pa izvedbo iz nerjavnega jekla.

Še večjo varnost na območju proizvodnje boste dosegli z našimi povoznimi opozorilnimi ovirami in kabelskimi mostovi. Rumena oz. črno-rumena barva sta jasen znak za opozorilo in previdnost! S pomočjo kabelskih mostov prosto ležeči kabli ali cevi izginejo. Promet v proizvodnji in skladišču lahko tako spet poteka tekoče. Poleg tega tako zaščitite vode, za zaposlene pa odstranite možna mesta, na katerih se lahko spotaknejo. Povozne opozorilne ovire ne označujejo le nevarnih območij, ampak prispevajo tudi k umirjanju prometa na območju proizvodnje. Zakaj? Kdor je že kdaj zapeljal čez takšno oviro s preveliko hitrostjo, ga je pri tem dobro pretreslo, zato bo naslednjič prostovoljno zmanjšal hitrost.

Preostale kabelske mostove iz PVC-ja ali aluminija, ki preprečujejo spotikanje v pisarni, najdete tukaj.

>>K panoramskim in prometnim ogledalom.
>>K povoznim opozorilnim oviram.


Zimska služba

Vsako leto znova: na novo zapadel sneg.

Kaj potrebuje zimska služba vsako leto znova? Dobro organizacijo – v obliki posipnega materiala, posipnih vozičkov in posod za posipni material. Te so standardno na voljo iz kakovostnega PE ali iz GFK, namenjene za skladiščenje na prostem.

Takoj lahko začnete čistiti pomembne poti in dovozne poti. Pripravite nakladalne površine! Če pa poledica, mraz in sneg kdaj resnično udarijo, ni to nobena težava, saj imamo v našem programu tudi posipne vozičke z veliko prostornino. Najbolje je, da v svojempodjetju opremite skladišče za material in ste tako pozimi vedno pripravljeni na vse, kar pade z neba.

>>K zimski službi.

 


Informativne table

Kaj imajo skupnega vitrine in informativne table ter varnost v podjetju?

Zelo veliko! Brez podrobnega opisa smernic in pravil zaposleni niso dovolj obveščeni. Vsi zaposleni bi morali poznati varnostne ukrepe v podjetju in vedeti, kako ravnati v primeru nesreče: kako so odzovem v primeru požara? Na koga se obrnem v nujnem primeru? Kaj moram narediti v primeru okvare stroja

Samo oseba, ki razume svoje pravice in obveznosti, lahko pomaga sebi in drugim tudi v nujnih primerih. Delodajalci so poleg tega obvezani, da besedilo zakonov in uredb o varstvu pri delu objavijo v berljivi obliki na ustreznem mestu v podjetju. Pri tem so vam naše vitrine in organizacijske table lahko v veliko pomoč, kajne?

 

Vitrine v signalnih barvah (rdeča, rumena in zelena) barvno poudarijo teme, ki so pomembne z vidika varnosti.

 

 


>>Dodatne informacije o informacijskih tablah za področje varnosti v podjetju.