Omare za risbe

Kam z večjimi kartami in načrti, slikami in risbami? Imamo predlog: pospravite jih v naše posebne omare za risbe. V arhitekturnem biroju, galeriji ali arhivu: v omarah za risbe je dovolj prostora za vse, kar presega običajne formate papirja.

V kategoriji Omare za risbe boste našli izdelke naslednjih blagovnih znamk: C+P.

Omare za risbe: načrtujte na veliko!Velike zamisli je komajda mogoče zajeti na listu papirja. Ravno zato tlorise, umetniška dela ali konstrukcijske načrte težko najdemo na običajnih DIN-formatih. Da bi to dragoceno dokumentacijo zaščitili pred vplivi okolice in radovednimi pogledi, priporočamo omare za risbe. Te bodo kos še tako velikim načrtom.Kako uporabiti omare za risbe?Omare za risbe oz. omare s ploskimi odlagalnimi površinami so zasnovane za posebne zahteve pri delu s papirnimi dokumenti – zlasti velikega formata. Za to so potrebne omare, ki omogočajo odvzemanje pol, ne da bi se te strgale, in takšno shranjevanje risb ali načrtov, pri katerem ti niso preganjeni ali nagubani. Hkrati mora biti papir zaščiten pred vplivi okolice, saj lahko sicer porumeni ali zbledi.Omare za risbe so zato priljubljene v številnih okoljih:  • Za načrte in konstrukcijske skice v arhitekturnih birojih, načrtovalskih pisarnah, testnih laboratorijih ipd.

  • Za grafike, umetniška dela in skice v srednjih šolah, na umetniških oddelkih vseh izobraževalnih ustanov, v muzejih ali galerijah

  • Za vse dokumente velikega formata v arhivih

  • Za fotografe in ateljeje


Katere naloge izpolnjujejo omare za risbe?Kot posebni predalniki omare s ploskimi odlagalnimi površinami ne ponujajo samo te prednosti, da sprejmejo velike formate papirja, ampak jih je mogoče tudi zakleniti. To je še posebej pomembno za zaščito intelektualne lastnine in zaupnih konstrukcijskih skic.Poleg tega so opremljene z vpenjalniki in pokrivnimi letvami, ki preprečujejo zvijanje tankega papirja za načrte. Da pa boste točno vedeli, kam ste shranili kateri dokument, lahko v držalo za etikete na predalu vstavite napise.S pomočjo posebnih razdelilnikov predalov lahko v predal lepo pospravite tudi manjše svežnje papirja. To je na primer še posebej dobra izbira, če enega na drugega zložite več izpisov ali kopij manjših velikosti in želite vsebino predala razvrstiti po tematskih področjih.Na kaj moram paziti pri nakupu omar za risbe?Zaradi posebnega formata omare s ploskimi odlagalnimi površinami zasedejo več prostora od drugih modelov. Poleg tega upoštevajte tudi, da mora biti pred omaro dovolj prostora, da boste lahko predal v celoti izvlekli. Samo tako lahko zagotovite, da boste velike pole iz predala vzeli in jih vanje pospravili brez poškodb.V spletni trgovini lahko izbirate med različnim številom predalov. To vpliva na višino omare in predala, zato izračunajte, kako visoki so svežnji papirja in kako želite razdeliti prostor v predalu.Zakaj je jeklena pločevina najboljši material za omare za risbe?Jeklena pločevina je najboljša zaščita pred najznačilnejšimi sovražniki papirja. To ne velja samo za svetlobo in zrak, ampak tudi za prah ali celo iskre, ki se lahko pojavijo na konstrukcijskem oddelku. Ta material pa bo zadržal tudi nenamerno brizganje vode.