080 1037        office@kaiserkraft.si; 
  Tiskanje strani

Napotki za ergonomsko uporabo lestev brez obremenitve hrbta

"Uporabljate kolesca ali še vedno nosite?“ in "S kakšno lahkoto želite nositi?“

Prestavljanje lestev – resnično ergonomsko in brez obremenitve hrbta!

Tehnološko dovršene lestve z izboljšano ergonomijo
Zakaj je ergonomija na delovnem mestu v današnjem času vedno bolj pomembna?

Razloga sta ohranjanje zdravja posameznikov in statistika zavarovalnic glede obolenj, ki pravi, do so bolezni mišic in okostja med najpogostejšimi razlogi za bolniško odsotnost. Povzročijo približno četrtino vseh bolniških odsotnosti.

In: bolniška odsotnost zaradi težav s hrbtom je v primerjavi z drugimi težavami relativno dolga. Za temi številkami se skrivajo gospodarski stroški v višini približno 26 milijard evrov.
Bolezni bi morali preprečiti, bolniški dopust in z njim povezane stroške pa zmanjšati. To koristi tako dobremu počutju vsakega posameznika kakor tudi družbi.

Velik potencial se skriva v izboljšanju delovnih procesov in delovnih pogojev na področju ergonomije ter varovanja hrbta. Pogosto so za izboljšanje ključne podrobnosti. To velja tudi za delovne pripomočke, kot so npr. lestve, ki se s svojimi funkcijami bolje prilagajajo zmožnostim človeškega telesa. Samo nekdo, ki se vedno dobro počuti, lahko popolnoma izkoristi svoj delovni potencial in ostane zdrav.

Utrudljivo in težko prenašanje lestev s klini se ne more primerjati z lahkotnim vlečenjem, ki ne obremeni hrbta.

Detajli na lestvi, kot je na primer prečka s kolescema pri lestvah s klini, olajšajo delo in premikanje lestve. Prečka s kolescema omogoča, da uporabnik lestev preprosto potisne do naslednjega mesta uporabe. V nasprotju z nošenjem lestve znaša napor pri potiskanju zgolj polovico prvotne nosilne teže. Tak način ne obremenjuje hrbta in ohranja zdravje. Posebna prednost: uporabniki lahko lestev pomikajo tudi v iztegnjenem položaju, zato lestve pred prestavljanjem ni treba zložiti. Zaradi vrtenja je mogoče kolesci na prečki preprosto pomakniti v želeni položaj povsem brez orodja.

S prečko s kolescema so izpolnjene zahteve Nemškega socialnega nezgodnega zavarovanja (DGUV): DGUV v smernicah za uporabo lestev in podnožk (BGI 694) svetuje, da se za težke in nerodne lestve uporabljajo transportna kolesca.

Izboljšana ergonomija in bistveno zmanjšanje napora sta ponazorjena v naslednjem primeru: pri veliki tridelni večnamenski lestvi iz aluminija s številom klinov 3 x 14 je moral uporabnik prenašati težo 37 kg. S pomočjo prečke s kolescema mora uporabnik uporabiti le še silo pribl. 0,18 kN. To je enako nosilni teži pribl. 19 kg, kar predstavlja dobro polovico teže lestve.

Prečka s kolescema ne olajša le prestavljanja, temveč zagotavlja tudi trden položaj lestve med delom. Prečka je pri posamezni lestvi široka 0,85 m ali 1,10 m in omogoča stransko trdnost do največje dosegljivosti dolžine lestve. Za popolnoma varen položaj poskrbi pri tem prilagodljiv podstavek nivello®, ki s pomočjo svojega zgibnega dela izravna neravna tla in tako poveča varnost pri delu.

Neugodno prenašanje lestev s stopnicami v primerjavi z držanjem in nošenjem, ki ne obremenjujeta hrbta, pri lestvah s stopnicami ergo-pad®.

Oprijemalna površina ergo-pad® je še ena od podrobnosti z ergonomsko dodano vrednostjo. S to oprijemalno površino bo nošenje lestev s stopnicami udobnejše kot kadar koli prej in ne bo obremenjevalo hrbta, saj je ergonomska oprijemalna površina pri vseh lestvah s stopnicami nameščena tako, da uporabnik lestev samodejno drži v težišču, torej na optimalnem mestu za nošenje.

To ne izboljša le trdnosti, ampak tudi udobje pri nošenju. Zaradi ergonomska oblike se ergo-pad® odlično prilega v roke nosilca – ne glede na to, ali je levičar ali desničar. Zaradi visoke temperaturne obstojnosti umetne mase se oprijemalna površina prijetno prilega v roko tako v visokih poletnih temperaturah kakor tudi zimskih temperaturah pod ničlo.

Dodatna prednost razvoja je vgrajen blokirni mehanizem, ki zavaruje stranice lestve med premikanjem in ju drži trdno skupaj.

KAISER+KRAFT ponuja pripomočke za vzpenjanje z izboljšano ergonomijo ter načrtno spodbuja zdravo in ergonomsko delo, ki ne obremenjuje hrbta. Zagotavlja ustrezne prednosti za olajšanje in izboljšanje dela ter aktivno prispeva na področju varovanja zdravja.

Prečka s kolescema

Prečka s kolescema, ki ne obremenjuje hrbta, omogoča hitrejše prestavljanje lestve.

Oprijemalna površina ergo-pad®

Oprijemalna površina zagotavlja ergonomsko udobje pri nošenju. Z blokado stranic. Za lahko in udobno uporabo lestve s stopnicami.

Ergonomske smernice za delo

Kaj je narobe in kaj prav?
Ergonomske smernice za delo – kratko, jasno in jedrnato!

Preprečite škodljive premike ali držo.

Lestev držite na ustreznih mestih za nošenje, da ne obremenite hrbta.

Potiskajte namesto nosite. Za težke in nerodne lestve uporabljajte transportna kolesca.Zmanjšajte obremenitve, ki imajo lahko škodljive posledice.

Delajte v pokončni drži.

Delajte blizu telesa.Delajte pred seboj.

Delajte s sproščenimi sklepi.

Menjajte obremenitve.Ponatis, tudi delno, je dovoljen samo s soglasjem družbe GÜNZBURGER STEIGTECHNIK GMBH
Vir in avtorstvo slik: GÜNZBURGER STEIGTECHNIK GMBH

NAŠI TOP IZDELKI IZ TEGA VODNIKA
Neto
od 199,00
Neto
od 175,00
Neto
od 249,00
Guenzburger - Višinsko nastavljiva prislonska lestev
pomična lestev, 3-delna s prečko nivello®
Neto
od 469,00
Guenzburger - Višinsko nastavljiva prislonska lestev
lestev z vrvjo, 2-delna s prečko nivello®
Neto
od 719,00
na začetek strani
Morda bi vas zanimale tudi te kategorije

ŽELITE PRIKAZ, PRIMEREN ZA MOBILNE NAPRAVE?

Spletna trgovina KAISER+KRAFT je zdaj na voljo tudi v mobilni različici, ki se bo neprestano razvijala.
Test mobilnega prikaza
Primerjava izdelkov