080 1037  
  Tiskanje strani

Iskanje prek krmarjenja

V naši spletni trgovini se naš program deli, neodvisno od področja uporabe, na kategorije izdelkov, ki vam omogočajo hitro iskanje in omogočajo filtriranje po lastnostih izdelkov. Vodeno iskanje izdelkov s krmarjenjem po straneh vam pomaga, da hitreje prispete do želenega cilja.


Izberite želeno kategorijo izdelkov.


Na levi vrstici za krmarjenje pod območjem "Naša ponudba" lahko s klikom neposredno izberete želeno kategorijo. Poleg tega se ob dotiku miškinega kazalca v neposredni bližini pojavi neposredno krmarjenje po podkategorijah.

 

Iskanje s krmarjenjem

Izberite želeno podkategorijo

Podkategorije so enkrat navedene na levi strani krmarjenja, po kliku na višjo kategorijo pa se znova prikažejo v obliki posameznih slik kategorij na desni strani. Želeno podkategorijo lahko izberete tako preko seznama v območju za krmarjenje kot tudi slik kategorij.

 

Izbira kategorije

Iskanje prostega besedila

Če izberete vstop preko iskalnega okna na sredini strani zgoraj, imate naslednje možnosti iskanja: Ali vnesete besedilo, npr. oznako izdelka, v iskalno polje ali pa iščete preko številke za naročanje/številke artikla. Dobili boste pregledno predstavitev rezultatov iskanja s slikami, oznakami izdelkov in cenami.

 

V nadaljevanju lahko prikličete tudi določeno stran v katalogu. V ta namen preprosto kliknite na polje "Iskalni pojem/številka artikla" in namesto tega izberite "Stran v katalogu" in vnesite iskano številko strani.

 

 

 

Iskanje prostega besedila

Možnosti vnosa


posameznega iskalnega pojma: Primer: "voziček"
Rezultat iskanja prikaže vse artikle, v katerih je vključen opis "voziček". V naslednjem koraku lahko na levi strani filtrirate rezultat na želeno kategorijo ter lastnosti izdelka.

več iskalnih pojmov: Primer: "aluminijasti skladiščni voziček"
Rezultat iskanja prikaže vse artikle, ki vsebujejo v oznaki artikla pojma "aluminijasti", "skladiščni" in "voziček". Če ni nobenega artikla, ki bi vseboval vse pojme, bodo v rezultatu iskanja prikazani tisti, ki vsebujejo najmanj enega izmed iskalnih pojmov. Mašila, kot so "iz", "in", "ali" itd. iskalnik samodejno prezre.

Iskanje po številki artikla: Primer: 156000
Rezultat iskanja prikaže artikel s številko za naročanje/ številko artikla "156000". Vnos je prav tako možen v obliki "156 000-XX", kot je natisnjeno v katalogu. Iskalnik samodejno prepozna pravilno številko za naročanje / številko artikla.

 

Stran v katalogu: Primer: 345
Rezultat iskanja prikaže pregledno stran, vse prikazane/referenčne artikle na strani v katalogu in PDF strani v katalogu.
 

Napotki:
 

- Iskalna funkcija prezre razlikovanje med velikimi in malimi črkami.
- tako imenovani "Boolovi operatorji" kot so AND, OR, niso potrebni. Logika pri večfraznih iskanjih je pojasnjena v odstavku "več iskalnih pojmov".
- Funkcija nadomestnega znaka "Wildcard" (iskanje s prostorniki *) ni aktivirana. Znak * bo prezrt.
- Če se pri vnosu iskalnega pojma po pomoti zatipkate, bo poizvedba samodejno popravljena ali pa vas bo iskalnik vprašal, če ste mislili nekaj drugega.

Rezultat iskanja prikaže običajno najprej najpomembnejše zadetke. Rezultat iskanja pa lahko razvrstite tudi po ceni (naraščajoče ali padajoče) ali abecedi.

 

 

Filtrirna funkcija

Glede na izbrano kategorijo izdelkov in podkategorijo se bodo v levem navigacijskem območju prikazali različni specifični filtrirni kriteriji, s katerimi lahko rezultat iskanja še dodatno omejite in izboljšate v skladu z vašimi željami.

Na primer pri pisarniških omarah lahko s filtri "Višina", "Širina" itd. še izboljšate rezultat iskanja.

 

 

 

Filtriran funkcija po iskanju

 

 

Filtrirni kriteriji so specifični za posamezen izdelek in so na voljo spremenljivo glede na podkategorijo. Filtrirni kriterij "Cena" je ponujen za vse podkategorije. Pri iskanju preko filtra so prikazani samo tisti artikli, ki tudi ustrezajo izbranim kriterijem. Iskanje se glede na izbor filtrirnih kriterijev še naprej omeji. Sami se lahko odločite, koliko filtrov boste izbrali za iskanje. Če na primer iščete pisarniško omaro za ceno med 400 – 500 € z določenimi merami, najprej na začetni strani izberite kategorijo izdelka "Omare", nato podkategorijo "Pisarniške omare", nato uporabite filter "Cena" in v ustrezno polje vnesite ceno med 400 € in 500 € ter uporabite filtre „Višina“, "Širina" in "Globina".

 

 

Filtriranje na strani s podrobnostmi izdelka

Na strani s podrobnostmi izdelka imate možnost, da prikaz dodatno omejite po vaših željah. To je še posebej koristno pri izdelkih s številnimi različicami artiklov (izberite npr. barvo ali velikost).


Vendar pa je ta možnost na voljo le pri pogledih "Galerija" in "Seznam".


V ta namen preprosto izberite nad artiklom največ dva filtrirna kriterija. Pogled prikazanih artiklov se samodejno zmanjša na ustrezne izdelke. S simbolom "X" na desni strani lahko enostavno odstranite izbrani filter in znova prikažete vse različice artikla.

Odstranjevanje enega filtra

Če želite znova odstraniti filter v levem območju za krmarjenje, preprosto kliknite v zgornjem delu na simbol "X" izbrane vrednosti. Če želite odstraniti vse filtre naenkrat, lahko to prav tako naredite prek simbola "X" ob točki "Odstranjevanje vseh filtrov". 

Primerjava izdelkov