Nazaj
Nasveti o izdelkih za Skladišče

Sestavljivi regal: za vse, ki ne marajo komplikacij.

Regali so na voljo v številnih izvedbah in oblikah – kar pomeni poplavo informacij in ogromno ponudbo. Zato pa smo vam vedno na voljo! Z veseljem vam pomagamo najti ustrezen regal, saj so vaše zahteve odločilne pri izbiri. Konec koncev sami najbolje veste, kakšne regale potrebujete.

V tem prispevku boste izvedeli vse o sestavljivih regalih – njihove prednosti, področja uporabe in katere storitve ponuja KAISER+KRAFT. Seveda vam svetujemo tudi osebno!

Pred nakupom odgovorite na spodnja vprašanja, ne glede, kateri tip regala iščete:

  • Kaj bo shranjeno v regalih? Kako pogosto se menja skladiščno blago?
  • Gre za posebej težko ali veliko blago?
  • Potrebujete samo en regal ali bi raje imeli celotni regalni sistem?
  • Koliko prostora je v prostoru, kjer bo regal postavljen?
  • Koliko skladiščne površine potrebujete?
  • Katero delo se opravlja okoli regala? Sta nakladanje in razkladanje pogosta? Koliko zaposlenih istočasno dela pred regalom?

Kaj je značilno za sestavljivi regal?

Sestavljivi regal je narejen iz treh komponent: okvirja, polic in ojačitev. Kakor pove že ime, se posamezni deli preprosto in hitro sestavijo. Tukaj lahko izveste, katere komponente potrebujete za določen tip konstrukcije:

Komponente osnovnega regala

Osnovni regali so izdelani iz dveh delov okvirja, dveh ojačitev in poljubnega števila polic. Diagonalne ojačitve poskrbijo za trdno stanje regala in so pritrjene na njegovi hrbtni strani.

Komponente priključnega regala

Priključni regali imajo samo en del okvirja, tako da se lahko pritrdijo na osnovni regal. Imajo tudi samo eno ojačitev. Tako pri osnovnem kot tudi priključnem regalu so police položene na nosilce.

Enojne ali dvojne regalne vrste

Zaradi modularnega sistema lahko sestavljive regale razširite s poljubnim številom priključnih regalov. Pri tem imate več možnosti: sestavljive regale lahko postavite enega poleg drugega v vrsto ali regale postavite s hrbtom skupaj, da nastane regalna vrsta z dostopom z obeh strani.

Obojestransko uporabni (enojni) sestavljivi regali

Za vse, ki potrebujejo regale z možnostjo obojestranske uporabe, nimajo pa dovolj prostora za dvostranske regalne vrste, so na voljo enostranski sestavljivi regali, ki omogočajo uporabo z obeh strani. Namesto z diagonalnimi ojačitvami jih zaščitite z ojačevalnimi prečkami. Namesto na nosilce lahko police namestite tudi na ojačevalne prečke. Število ojačevalnih prečk je odvisno od višine in obremenitve regala.

Oblikujte svoj sestavljivi regal!

Glede na proizvajalca ali model imate neštete možnosti za oblikovanje regala po lastnih željah. Spreminjate lahko na primer obremenitev police in sklopa, skupno širino in globino, globino in širino police, težo, vrsto regala, število polic ali barvo – ponujamo vam celotno barvno paleto po RAL!

Tukaj najdete naše sestavljive regale!

Sestavljivi regal: področja uporabe

Področje uporabe sestavljivih regalov je praktično neomejeno – v skladiščih, delavnicah, proizvodnji, arhivih, proizvodnih halah ali v kleteh. Sestavljive regale lahko postavite dejansko povsod, kjer potrebujete regal. Kako pa je s pisarnami, prodajnimi površinami ali sprejemnicami? Videz sestavljivih regalov nemara res ni najbolj privlačen, tako da zagotovo ne bi dobil oskarja za lepoto. Vseeno pa jih lahko prilagodite svojim željam, na primer izberete sestavljivi regal v barvi podjetja ali drugi RAL-barvi. Vse to je namreč mogoče.

Sestavljivi regali za higienska območja:

Pri nas dobite sestavljive regale za higienska območja, na primer kuhinje, hladilnice, laboratorije ali pralnice. Ta tip regala ima higienski premaz, ki je primeren za delo z živili ter odporen na kondenz, deloma pa celo antibakterijski. Poleg tega ne tvori mehurčkov niti ne izgubi svojega sijaja. Ti regali so obstojni na temperature od -20°C do +40°C.

Tukaj najdete naše sestavljive regale.

5 prednosti sestavljivih regalov

Sestavljivi regal je po pravici povedano kralj regalov, saj je izredno vsestranski. Spodaj smo našteli pet najboljših prednosti – prepričajte se še sami:

1) Enostavna montaža:

Zaradi sistema sestavljanja lahko te regale postavite zelo hitro in enostavno – povsem brez orodja. Dodatna prednost: zaposleni ne bodo potrebovali nadur za postavitev regalov in se bodo lahko držali načrtovanega časa za proizvodnjo.

Nasvet: pri montaži sta vam v pomoč zložljivi meter in gumijasto kladivo.

2) Učinkovita prilagodljivost:

Sestavljive regale lahko poljubno razširite in kombinirate z dodatnimi priključnimi regali. Uporabite lahko na primer samo posamezne regale, kombinacijo več sestavljivih regalov ali kompleksne regalne sisteme, ki napolnijo celotno skladiščno halo.

3) Visoka nosilnost:

Sestavljivi regali so kljub načinu sestavljanja zelo nosilni. Običajni sestavljivi regal EUROKRAFT s policami ima na primer obremenitev police do 200 kilogramov. Kdor potrebuje še zmogljivejšo izvedbo, ima na voljo sestavljive regale za velike obremenitve.

4) Optimalna izkoriščenost prostora:

Sestavljivi regali so si zelo različni glede obremenitve polic in sklopov ter števila polic, zato lahko izkoristite vsak kvadratni centimeter novega regala. Vse module preprosto prilagodite svojim zahtevam.

5) Spontano prilagajanje:

Sestavljivi regali so najboljša izbira predvsem takrat, kadar se skladiščeno blago pogosto menja, saj jih lahko hitro in enostavno predelate in prilagodite. Odločite se lahko na primer, na katero višino boste pritrdili regalne police – in to tudi po postavitvi regala.

Še več prednosti ponujajo sestavljivi regali EUROKRAFT:

  • najmanj 10 let garancije
  • 5 let možnosti naknadnega nakupa
  • možnost posebnih izvedb
Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov