Nazaj
Nasveti o izdelkih za proizvodnjo

Praktične in prihranijo čas: prilagodljive števne tehtnice

Za majhne dele v velikih količinah

Ne glede na to, ali gre za inventuro, pakiranje delov v posode ali potrjevanje proizvodnih količin, je pri štetju majhnih delov pomemben vsak posamezni kos.

Tukaj boste spoznali, kako točno delujejo števne tehtnice, kako lahko natančno določite število kosov in kdaj se uporablja katera števna tehtnica.

Kaj je števna tehtnica?

Kot pove že ime, tehtnice štejejo in tehtajo. In sicer majhne dele v velikih količinah – po želji z različnimi stopnjami natančnosti in v različnih območjih tehtanja. Števne tehtnice so še posebej koristne in vam prihranijo veliko časa in denarja, ko je treba opraviti inventuro ali komisioniranje, ko pakirate dele v posode ali želite potrditi proizvodne količine.


Če gre za zelo velike količine kosov, se lahko uporabijo tudi tako imenovani števni sistemi. Te sestavljata količinska tehtnica in referenčna tehtnica, ki je prek kabla vmesnika povezana z večjo količinsko tehtnico. Referenčna tehtnica se uporablja predvsem za natančno tehtanje najmanjših sestavnih delov. Ta določi povprečno težo kosa in nato podatke prenese na količinsko tehtnico, ki nato pri velikih količinah izračuna natančno število kosov.

Mimogrede: po želji lahko vaše tehtnice umerimo tudi pri nas. Ob naročilu preprosto naročite tudi umerjanje. Upoštevajte, da to pozneje ni več mogoče. (Mogoče samo za tehtnice z možnostjo umerjanja)

Praktične in prihranijo čas: prilagodljive števne tehtnice ler

Vprašanja in odgovori o števnih tehtnicah.

 • Kaj pomeni ločljivost?
  Ločljivost tehtnice je najmanjša vrednost teže, ki jo je mogoče odčitati. Za največjo varnost priporočamo, da izberete števno tehtnico, katere najmanjša vrednost teže, ki jo je mogoče odčitati (teža kosa), je manjša od teže predmeta, ki ga je treba prešteti.

 • Kolikšna je najmanjša teža kosa pri štetju kosov?
  Najmanjša teža kosa je najmanjša teža kosa, ki jo tehtnica sprejme in prikaže za štetje kosov.

 • Kaj pomeni ločljivost štetja?
  Ločljivost štetja je merilo kakovosti števne tehtnice. Opisuje največje število kosov, ki jih je mogoče prešteti z natančnostjo štetja 1 %, pri čim manjšem nihanju teže kosov in dovolj velikem referenčnem številu kosov.

  Dovolj veliko število pri tem pomeni:
  – 20 števnih enot pri ločljivosti štetja ≤ 60.000 točk;
  – 50 števnih enot od 60.000 do 150.000 točk;
  – 100 števnih enot ≥ 150.000 točk.

 • Kolikšno je priporočeno referenčno število kosov?
  Če se med štetjem pojavijo viri napak, so ti najpogosteje posledica toleranc teže med števnimi enotami. Zato je smiselno, da se pred vsakim štetjem določi povprečna teža, tako imenovana referenčna teža.

 • Kako se določi referenčna teža?
  Referenčna teža se določi tako, da se na tehtnico postavi več števnih kosov. To se imenuje referenčno število kosov. Pri tem velja naslednje:

  - 5 števnih kosov pogosto zadostuje
  - 10 števnih kosov je običajno
  - od 20 do 100 števnih kosov se uporablja v primeru zelo razpršene števne teže

Pomembno: s funkcijo „samodejno referenčno optimiranje“ lahko postopoma povečujete referenčno število kosov in tako še bolje določite povprečno števno težo. To znatno poveča natančnost nadaljnjega štetja.

Uporaba različnih števnih tehtnic.

Preprosta števna tehtnica
Ta tehtnica ni le preprosta za uporabo, temveč je tudi zelo ugodna. Poleg tega jo lahko uporabljate takoj, ne da bi morali predhodno preučiti navodila za uporabo. To omogočata grafično podprta upravljalna plošča in jasno vodenje upravljanja na tipkovnici.


Profesionalna števna tehtnica
Pri tej tehtnici imate na voljo 3 različne prikaze: za referenčno težo (tj. povprečno težo števnih kosov), za skupno težo vseh števnih kosov in za skupno število vseh števnih kosov. Vgrajeni pomnilniki, na primer za težo posode, številko izdelka, referenčno težo ali akustične in optične pripomočke pri štetju, ter alfanumerična tipkovnica za priročen vnos podatkov so prav tako zelo uporabni in poenostavljajo uporabo.


Sistemi štetja
Zlasti pri velikih količinah, zabojnikih ali blagu na paletah območje tehtanja namiznih tehtnic pogosto ne zadostuje za natančno štetje. V tem primeru so vam na voljo naši visokozmogljivi sistemi za štetje, ki združujejo prednosti zelo natančne referenčne tehtnice s prednostmi količinske tehtnice za velika bremena.

Naše najbolj priljubljene kategorije iz teh nasvetov