080 1037  

Novi električni pogon za transportne naprave

Transportni voziček EUROKRAFT širine od 700 mm do 800 mm je mogoče zdaj opremiti s praktičnim električnim pogonom. Novi električni pogon omogoča lažje premikanje bremena do 500 kg in tako pomembno prispeva k hitrejšemu in učinkovitejšemu delu.

 

Natovorjene nivojske vozičke, montažne vozičke in zabojne vozičke iz žice, pločevine ali lesa je mogoče premikati veliko lažje z elektromotorjem. Dodatna pomoč varuje in razbremenjuje tako zaposlene kot transportne vozičke. Pri vleki vozička boste potrebovali bistveno manj moči, lažja pa bo tudi usmerjanje. Uporaba električnega pogona podpira ergonomijo na delovnem mestu, hitrejše delovne procese in ohranjanje inventarja.

 

Električni pogon omogoča premikanje naprej in vzvratno v dveh hitrostih. Naprej s hitrostjo 4 do 5 km/h in vzvratno s hitrostjo 3 do 3,5 km/h.

 

Če je akumulator popolnoma napolnjen, lahko motor brez težav neprekinjeno deluje eno uro tudi s 500 kg težkim bremenom.

Namestitev električnega pogona

Montaža električnega pogona na transportni voziček je uporabniku prijazna in hitra, opravljena s pritrditvijo z dvema vijakoma. Najprej odstranite obstoječo prečko s fiksnimi kolesi tako, da odvijete vijaka, nato pa s privitjem vijakov na isto mesto namestite električni pogon. Akumulator priklopi uporabnik.

 

Na koncu je treba na potisni ročaj le še pritrditi oddajnik z držalom. Vse to opravite hitro z aluminijasto objemko in šestrobo matico. Potisni ročaj ima lahko premer cevi od 30 do 33 mm.

 

Z električnim pogonom je mogoče enostavno opremiti tudi varnostne transportne vozičke, pomične omare in mizne vozičke.

Varnostni ukrepi na napravi

Tehnične naprave, ki se dnevno uporabljajo v delavnicah in proizvodnji, morajo biti seveda zaščitene s primerno varnostno opremo. Za zaščito pred požarom, ki lahko nastane zaradi kratkega stika ali pregretja elektronike, preklopi varnostna funkcija krmiljenje za zaustavitev v sili. Zaustavitev v sili sproži tudi premajhna napetost, da zaščiti akumulator pred.

Električni pogon je zasnovan tako, da se motor pri pravilni dolgotrajni uporabi le rahlo segreje. Zato je mogoče tako segret motor takoj po uporabi še vedno prijeti z rokami.

Premišljeno merjenje toka zagotavlja potrebno zaščito pred preobremenitvijo in med drugim skrbi za to, da se lahko električni pogon samodejno izklopi, če se na poti nepričakovano pojavijoovire.


Na napravo je nameščen oddajnik, ne električni motor pa sprejemnik. Če se oddajnik preveč oddalji od sprejemnika, se vklopi zaustavitev v sili. Z zgornjima tipkama premikate transportne naprave počasi naprej in vzvratno. S spodnjima tipkama pa premikate transportno sredstvo hitreje.

Oddajnik mora biti pripet na napravo, da jo lahko premika. Z odstranitvijo oddajnika lahko tako preprečite nepooblaščeno uporabo električnega pogona.

Ko snamete oddajnik, lahko z njim posredujete le ukaz za zaustavitev. To naredite s tipko za izklop v sili na oddajniku. Tujih oddajnikov z enako frekvenco ni mogoče uporabiti.

V primeru neuporabe preklopi električni pogon po določenem času v način pripravljenosti in tako varčuje z energijo.

 

Izdelki EUROKRAFT, ki so na voljo z električnim pogonom

Električni modul lahko kupite posamezno pri podjetju KAISER+KRAFT in tako na uporaben način opremite že obstoječe transportne naprave. Če pa razmišljate o nakupu novega transportnega vozička, ga lahko kupite z že pripadajočim električnim pogonom. Modul in izdelke, ki so na voljo z ustreznim električnim modulom, najdete tukaj.